Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 10-10-2008

Politie pakt stel op

BREDA: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond 00.00 uur op de Dr. Struyckenstraat een 16-jarige Bredase en een 40-jarige man uit Breda opgepakt. De bestuurder van de auto reed met hoge snelheid over het trottoir en reed met opzet tegen de gevel van een cafe aan aan de Mgr Nolensplein. Hij reed op enkele bezoekers van het cafe in. Hij veroorzaakte met zijn rijgedrag een gevaarlijke situatie. De auto en gevel liepen schade op. De verdachte heeft vervolgens de plaats van het ongeval verlaten.

Verschillende eenheden zijn richting de horecazaak gereden. Agenten zagen de beschadigde auto met gedoofde lichten rijden op de Dr. Struyckenstraat. Daar hebben ze de bestuurder een stopteken gegeven en de bestuurder en inzittende aangehouden. De man is in verzekering gesteld. Het meisje is na verhoor heengezonden. Zij verklaarde dat de aanleiding van de ruzie zat in de relationele sfeer.

Politie spreekt van een rustige horecanacht: vier aanhoudingen

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag hebben agenten die belast waren met het horecatoezicht vier aanhoudingen verricht en vijf bekeuringen uitgeschreven.

Rond 23.45 uur is een 64-jarige man uit Bavel op de Oude Vest ogepakt voor rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 460 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan.

Omstreeks 00.30 uur is op de Potkanstraat een 26-jarige Bredanaar gearresteerd voor het gebruik van harddrugs. Hij had een ponypack met cocaine bij zich. De drugs is in beslag genomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de Visserstraat is een 20-jarige man uit Breda aangehouden voor openbare ordeverstoring. De Bredanaar had ruzie met een cafegenoot. Agenten verzochten hem om weg te gaan. Maar de man weigerde dat. Hij begon te schreeuwen en om zich heen te slaan. De man is meegenomen naar het bureau.

Tot slot heeft de politie in de Reigerstraat om 01.30 uur een
32-jarige man uit Utrecht opgepakt voor het verstoren van de openbare orde. Hij had ruzie met zijn vriend en gilde luidkeels over straat. Agenten verzochten hem het rustiger aan te doen en de binnenstad te verlaten. Dee man weigerde dit. Hij is aangehouden. Hierbij verzette de man zich. Ook bleek dat hij geen identiteitskaart bij zich had. De man krijgt voor beide feiten een bekeuring mee.

De vijf bekeuringen die zijn uitgeschreven waren voor parkeren op een invalide parkeerplaats, voor wildplassen en voor het niet kunnen tonen van een identiteitskaart.

Winkelpersoneel betrappen dieven

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 16.35 uur in een
kledingzaak in winkelcentrum de Barones een 45-jarige Bredase opgepakt voor winkeldiefstal. De vrouw probeerde voor ruim 60,- aan ondergoed mee te nemen zonder deze bij de kassa af te rekenen. Een medewerker van de winkel betrapte de vrouw en heeft de politie gewaarschuwd. Ze kreeg een bekeuring van 220,- mee.

TETERINGEN: Een 14-jarige jongen uit Oosterhout is rond 14.45 uur in een supermarkt aan de Scheperij aangehouden. Personeel heeft de jongen betrapt op het stelen van snoepgoed. Hij is door de politie meegenomen naar het bureau. Zijn ouders zijn in kennis gesteld. De jongen kreeg een HALT verwijzing.

Man opgepakt voor poging bedrijfsinbraak

BREDA: De politie heeft donderdagmorgen rond 03.30 uur een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt voor poging van een bedrijfsinbraak. Agenten werden gewaarschuwd dat er bij een garage aan de Rijsbergseweg ingebroken zou worden. In de buurt van het bedrijf reed. Uit onderzoek bleek de man donkere kleding in zijn auto te hebben liggen en handschoenen. De man is aangehouden.

Pool opgepakt voor diefstal

ETTEN-LEUR: Donderdagavond rond 18.10 uur heeft de politie een 31-jarige Poolse man op de Roosendaalseweg gearresteerd voor diefstal.

De verdachte liep in een toga met twee koffiezetapparaten de raadszaal uit. De eigenaar van een horecazaak heeft hulp van een beveiligingsman ingeroepen. Deze heeft de man aangehouden en de politie gewaarschuwd. De verdachte probeerde weg te komen en heeft met een tang naar de beveiliger uitgehaald. De medewerker verdedigde zich waarbij de verdachte letsel aan het gezicht opliep. Agenten hebben de Pool meegenomen naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat de man een tas met spullen uit het raadhuis bij zich had zoals koffiecreamers. De man is in verzekering gesteld. De man verklaarde dat hij onder invloed van alcohol was.

Auteur Eefje Klijberg