Politie Noord- en Oost Gelderland

Verkeercontrole

Winterswijk , 10-10-2008 o Op donderdagavond 9 oktober is een grote verkeerscontrole gehouden op de Groenloseweg in Winterswijk. 38 bestuurder kregen een bekeuring voor uiteenlopende overtredingen.

De controle vond tussen 15.00 en 23.00 uur plaats en werd uitgevoerd door medewerkers van de politie, douane en belastingdienst. Naast overtredingen voor het niet dragen van de autogordel of het niet voeren van verlichting werden ook bestuurders bekeurd waarvan de aanhangwagen niet in orde bleek (geen kentekenplaten of defecte losbreekreminrichting)

De belastingdienst heeft ruim 2500 euro aan openstaande vorderingen geïnd en op vier voertuigen beslag gelegd in verband met openstaande vorderingen die men niet kon betalen.

Rond 21:15 uur werd een 26-jarige Winterswijker staande gehouden. Bij controle gaf hij een valse naam op en zijn rijbewijs bleek te zijn ingevorderd. De politie heeft twee keer proces-verbaal opgemaakt. Ook zijn auto werd in beslag genomen voor een openstaande vordering van de belastingdienst.