Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout , 10-10-2008

Dronken automobilist ramt pui woonhuis

MADE - De politie heeft vanmorgen tegen 04.00 uur op de
Drimmelenseweg een 26-jarige automobilist uit Made aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed vanmorgen als bestuurder van een auto over de Klaverstraat richting T-splitsing. Bij deze splitsing had de man de auto niet onder controle en ramde de pui van een woonhuis. Ten gevolge van de aanrijding liep de woning aanzienlijke schade op. Er raakte niemand gewond. Na de aanrijding is de verdachte weggelopen. Het lukte de agenten de man te traceren. Hij bleek onder invloed te verkeren. Op het bureau wees een ademtest uit dat hij 785 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Minderjarige steelt fiets postbezorger, getuigen zorgen voor
arrestatie

WAALWIJK - De politie heeft gisterochtend rond 11.00 uur op het Halve Zolenpad een 15-jarige jongen uit Waalwijk aangehouden voor de diefstal van fiets. De arrestatie volgde na alert optreden van de eigenaar van de fiets die een achtervolging startte en getuigen.

Het slachtoffer, plaatste zijn fiets op de hoek van de Thorbeckelaan op de kruising met de Prof. Buijsstraat. Hij sloot zijn fiets niet af omdat hij maar 30 meter hoefde te lopen om het poststuk te bezorgen en hij steeds zicht kon houden op de fiets. Op het moment dat de bezorger omkeek, zag hij dat een man op zijn fiets stapte en wegreed. De bezorger twijfelde geen moment en gaf een naderende auto een
stopteken. Hij vroeg de man en de vrouw die in de auto zaten hem te helpen. Zij gingen daarmee akkoord en begonnen een achtervolging van de fietsendief. Op de Nolenslaan zagen ze de dief rijden. Uiteindelijk lukte het om samen met een andere automobilist de fietser klem te rijden. De dief bood aan een omstander nog 150 euro aan als ze hem zouden vrijlaten. Dat hebben ze niet gedaan. De fietsendief is overgedragen aan de politie en verhoord. Hij heeft een bekentenis afgelegd en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Automobilist weigert zijn medewerking

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen om 01.00 uur op de Van duivenvoordestraat een 44-jarige automobilist uit Oosterhout
aangehouden voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man als bestuurder van een auto met hoge snelheid rijden over de Europalaan in de richting van de Bredaseweg.

Op de Bredaseweg gaf de snelheidsmeter van de politiewagen ruim honderd km/uur aan waarbij de auto van de 44-jarige man uitliep. In de Van duivenvoordestraat lukte het de agenten de man te controleren. Een indicatieve blaastest op straat gaf aan dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau weigerde de Oosterhouter zijn medewerking te verlenen aan een ademtest en het afleggen van een verklaring. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man bedreigt bewoner via intercom

RIJEN - De politie heeft gistermiddag om 17.00 uur in de Laagstraat een 31-jarige Tilburger aangehouden voor bedreiging. Rond 16.00 uur belde hij aan bij een woning in een apartementencomplex in Rijen. De bewoner, een 36-jarige man, reageerde op het aanbellen en zag via het beeldscherm van de intercom een onbekende man. De Tilburger uitte vervolgens een bedreiging tegen de bewoner. Deze bedreiging was tegen het leven gericht. Na de bedreiging liep de tilburger het complex uit. Het slachtoffer volgde hem en sprak hem korte tijd later aan. Er ontstond tussen beiden een woordenwisseling waarbij de tilburger een dreigende houding aannam. De Rijenaar zocht contact met de politie, die de verdachte aanhield. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Winkeldievegge gesnapt

OOSTERHOUT - De politie heeft gistermiddag rond 13.45 uur op de Werkmansbeemd een 29-jarige vrouw uit Oosterhout aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had bij een supermarkt aan de Arkendonk vleeswaren weggenomen. Op het moment dat een medewerker haar daarover aansprak nam ze de benen. Een surveillerende motoragent zag de vrouw rennen over de Werkmansbeemd, op de voet gevolgd door een medewerker van de supermarkt. De agent liet de vrouw stoppen en hield haar aan.

Auteur
Desiree Brabers