Gemeente Spijkenisse


CBR blijft in Spijkenisse

10 oktober 2008

Verkeer

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft besloten de examenplaats in Spijkenisse op het bedrijventerrein Halfweg voorlopig te handhaven.

Dit is goed nieuws voor alle toekomstige rijexamenkandidaten op Voorne-Putten en Rozenburg.

Voor de zomer is er een gesprek geweest met een delegatie van CBR, de gemeente Spijkenisse en de gemeente Goedereede. Onderwerp van dat gesprek was de sluiting van de CBR-examenplaats in Stellendam en de mogelijke sluiting van de examenplaats Spijkenisse. De sluiting van Goedereede gaat wel door.

De gemeente Spijkenisse en andere gemeenten op de Zuid-Hollandse Eilanden hebben zich fel verzet tegen de voorgenomen sluiting. Veel eilandbewoners worden gedupeerd indien zij voor een praktijkexamen naar een veel verder gelegen locatie zouden moeten afreizen. Het CBR heeft na een onderzoek over haar locatiebeleid en examentechnische mogelijkheden van het totale gebied in en rond Spijkenisse besloten de locatie Halfweg toch te handhaven.

CBR heeft aangegeven dat zij zich wel blijft oriënteren op een locatie die betere examentechnische mogelijkheden biedt. Wethouder Christel Mourik heeft haar medewerking toegezegd om samen met CBR te zoeken naar een geschikte locatie in Spijkenisse.