Nederlandse Tafeltennisbond

termijn verbeterd worden"
EK 2008: "Attractiviteit van toernooien moet op korte termijn verbeterd worden"
Vertegenwoordigers van de Europese Tafeltennis Unie (ETTU) en de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) hebben bij de EK in uitgebreid met elkaar gesproken. ETTU-president Stefano Bosi en NTTB-voorzitter Edgar Verkooijen hebben een gezamenlijke doelstelling uitgesproken. ,,De attractiviteit van tafeltennis moet snel worden verbeterd."

ETTU-president Stefano Bosi (links) en NTTB-voorzitter Edgar Verkooijen. (FOTO: © NTTB)

De twee bespraken met elkaar vrijdag tijdens de EK in het Sport & Concert Complex diverse zaken. ,,Tafeltennis moet meer en meer een familiesport worden. Dat betekent dat er flink geïnvesteerd moet worden in de side-events bij de nationale en internationale toernooien", vindt Verkooijen. Tijdens het gesprek ontstond het idee om tijdens de volgende Europese Kampioenschappen in Stuttgart (2009) een workshop side-events te organiseren.

De Italiaan Stefano Bosi werd deze week herkozen als president van de ETTU tot en met 2012. Ook hij ervaart tafeltennis als een traditioneel sterke sport die vernieuwende impulsen nodig heeft. ,,Kortere evenementen zijn interessant voor organisatoren en het publiek. We moeten in dat op zich veel van elkaar leren en de Europese landen moeten daarin geen concurrent voor elkaar vormen", is de president van mening.

Ook de aankleding van de evenementen is een belangrijk punt van aandacht. In Sint-Petersburg vallen de toeschouwersaantallen tot nog toe tegen. Verkooijen: ,,Toernooien moeten voor iedereen interessant zijn. We kunnen bijvoorbeeld nadenken over meer entertainment en sfeer, zodat het voor het publiek leuker is. Met alleen maar wedstrijden redt je het niet."

Verkooijen, sinds juni van dit jaar officieel voorzitter van de NTTB, is van mening dat de invloed van Nederland binnen het internationale tafeltennis groter moet worden. De NTTB is binnen Europa absoluut gezien de vierde grootste bond qua leden.

,,Minimaal vijf personen moeten volgens onze nieuwe doelstelling een functie uitoefenen binnen één van de commissies van de Europese bond. Het internationaal beleid moet een plek op de agenda krijgen van het hoofdbestuur", zegt Verkooijen. De NTTB-voorzitter is dan ook blij met de verkiezing van Igor Heller tot voorzitter van het ETTU-ranglijstcomité. De benoemingen voor de overige commissies waarvoor onder andere Hoofd Topsport Achim Sialino kandidaat is, zijn nog niet bekend.

NTTB/HH