10/10/20 08 17:30

FNV Bouw

Nic Donders met zijn kozijnensteller winnaar Arboprijs FNV Bouw 2008

Vanmiddag reikte FNV Bouw de Arboprijs FNV Bouw 2008 uit aan winnaar Nic Donders. Met zijn vernieuwende vinding 'de kozijnensteller' maakt hij het tillen en bukken bij het stellen van kozijnen overbodig. Het aanwezige publiek koos met een ruime meerderheid van de stemmen voor zijn idee. Ook uit de internetpeiling die vooraf werd gedaan kwam Nic Donders als winnaar uit de bus. Voor hem is een bedrag beschikbaar van euro 10.000, om te besteden aan het verder uitwerken van de uitvinding. FNV Bouw begeleidt hem in het toepasbaar maken van het idee. Nic Donders: "Ik ben compleet verrast. Ik hoop dat ik met mijn idee veel collega's in de bouw kan helpen het werk makkelijker te maken."

Met het winnen van de Arboprijs is de vinding van Nic Donders uitgeroepen tot beste idee dat de arbeidsomstandigheden in de bouwnijverheid aantoonbaar verbetert. De strijd om de prijs ging tussen nog twee finalisten: Huub van de Krogt die anti-worteldoek ziet als oplossing voor de vaak modderige en slecht begaanbare bouwplaatsen. En het klik-kozijn van Paul van den Einden is het initiatief waarmee het apart afhangen van deuren overbodig wordt. Uit meer dan 30 inzendingen werden zij gekozen door een deskundige jury, bestaande uit: Monique Frings-Dresen, Coronelinstituut; Jan Laemers, directeur Bouw Arbeidsinspectie en Paul Ulenbelt, 2e kamerlid SP.

Dick van Haaster, voorzitter FNV Bouw: "FNV Bouw maakt zich sterk voor verbetering van de arbeidsomstandigheden en doet dat op veel manieren. De Arboprijs hebben we in het leven geroepen om werknemers hierover mee te laten denken. Steeds weer zijn wij onder de indruk van de vindingrijkheid van de inzendingen".

Arboprijs FNV Bouw 2008

Voor de Arboprijs FNV Bouw komen ideeën en initiatieven in aanmerking die de arbeidsomstandigheden in de bouw & infra, afbouw en onderhoud, meubel- en houtindustrie en bij woningcorporaties aantoonbaar verbeteren. Een doelstelling waar FNV Bouw zich al jaren voor inzet. De drie finalisten 'streden' op 10 oktober 2008 om de titel Arboprijs FNV Bouw. Voor de winnaar ligt een bedrag van euro 10.000 klaar. Dat bedrag moet worden besteed aan invoering/verbetering van de kwaliteit van het idee/de uitvinding.

Onderschrift foto: links: Jan Laemers, directeur Bouw Arbeidsinspectie en voorzitter van de jury, midden: winnaar Nic Donders met zijn kozijnensteller, rechts: Dick van Haaster, voorzitter FNV Bouw.

Foto: Bert Janssen

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl






Noot voor de redactie:

NOOT VOOR DE REDACTIE,