Laura Butselaar (NISB) beklimt Kilimanjaro voor diabetesonderzoek Van 10 tot 26 oktober met Bas van der Goor Foundation

25 juli 2008

De 25-jarige Laura Butselaar, werkzaam bij NISB in Bennekom, staat voor haar grootste uitdaging in haar leven tot nu toe: het beklimmen van de hoogste berg in Afrika, de Kilimanjaro. Zij is als diabetes-patiënt geselecteerd door de Bas van der Goor Foundation, die deze Kilimanjaro Challenge 2008 van 10 tot 26 oktober organiseert om te bewijzen dat met diabetes nog heel veel mogelijk is én om onderzoek te doen naar het effect van hoogte op diabetes. Oud-volleybalinternational Bas van der Goor gaat zelf ook mee. (Bron: NISB)

De groep wordt voorafgaand en tijdens het verblijf in Tanzania ondersteund door een uitgebreid medisch onderzoeksteam. Laura Butselaar wordt gesteund door haar werkgever, het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen in Bennekom. NISB ondersteunt Laura van harte bij haar deelname aan de Kilimanjaro Challenge 2008, juist omdat zij laat zien dat sporten voor mensen met een chronische aandoening er gewoon bij hoort. Wat het extra bijzonder maakt, is dat Laura in haar dagelijks werk betrokken is bij de ontwikkeling van de BeweegKuur, een beweegprogramma op recept van de huisarts, speciaal voor mensen met diabetes type 2 of een hoog risico daarop. Laura hoopt dat haar deelname aan de Kilimanjaro Challenge de deelnemers aan de BeweegKuur motiveert: Door mijn werk bij NISB kom ik veel in aanraking met mensen met diabetes die (weer) moeten leren bewegen. Ik hoop dat ik ook hen kan laten zien wat er allemaal nog kan als je deze aandoening hebt!

Onder het motto 'Help Laura naar de top' schenkt NISB haar de helft van het benodigde bedrag van zesduizend euro. Voor de andere helft hoopt Laura een beroep te kunnen doen op sponsors, via activiteiten en giften. Via de website www.30minutenbewegen.nl én rechtstreeks via http://lauranaardetop.web-log.nl/ is meer over Laura en haar deelname aan de expeditie te lezen. De komende maanden zal Laura Butselaar hier ook verslag doen van de voorbereidingen op de Kilimanjaro Challenge. Algemene informatie over de expeditie en de Bas van der Goor Foundation is te vinden op www.kc2008.org.

Word ook sponsor
Help Laura naar de top en draag bij aan wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van hoogte en inspanning op diabetes. Stort uw bijdrage op rekeningnummer 24.90.90.910 t.n.v. Bas van de Goor Foundation te Amsterdam o.v.v. 'Laura met NISB op de Kilimanjaro'.