P E R S B E R I C H T

Garmin Edge 705 in een nieuwe outfit ­ Team Garmin-Chipotle stijl

Houten, 10 oktober - Garmin, de wereldleider in satellietnavigatie, kondigt met gepaste trots een nieuwe uitvoering aan van de populaire Edge 705 fietscomputer. Deze speciale uitgave van de Edge 705 is geïnspireerd op het herkenbare oranje met blauw Argyle patroon, dat wereldwijd bekend is geworden door Team Garmin-Chipotle, gepresenteerd door H3O.

De Edge 705 is voorzien van baanbrekende fietstechnologie, waaronder compatibiliteit met SRM (Schoberer Rad Messtechnik) sensoren, dit meet je vermogen ("wattage") via een verfijnde chip die in het trapstel zit. Via draadloze verbinding kun je deze gegevens aflezen op je toestel, maar ook je GPS-positie, hartslag, snelheid, cadans, hoogte en hellinghoek.

De strakke, oranje-met-blauwe Team Garmin-uitvoering van de Edge 705 was voor het eerst te zien op de sturen van de Team Garmin-racefietsen tijdens de Tour de France 2008. Het toestel wordt geleverd inclusief een hartslagmonitor, snelheid- en cadanssensor, en is voorzien van een microSD geheugen­kaartuitsparing voor het laden van aanvullende kaarten. Zowel Team Garmin-rijders als recreatieve wielrenners kunnen hun gegevens met anderen delen, zoals officiële wielerkoersen, opgeslagen ritten, routepunten en workouts, met behulp van ANT+(TM) draadloze technologie.

Team Garmin kopman en winnaar van de Tour van Missouri, Christian Vandevelde zegt: "Als professioneel wielrenner en gebruiker van de Edge 705 heb ik met dit toestel accurate gegevens en directe feedback tot mijn beschikking. Hiermee ben ik zowel tijdens trainingen als bij koersen in een goede positie om de beste resultaten te behalen. En als gewoon fietser weet ik dat ik altijd de weg naar huis kan vinden ­ zelfs als 'thuis' een hotel is in een vreemde stad."

De teamwagens van Team Garmin zijn voorzien van Garmin nüvi navigatiesystemen.

Recreatieve wielrenners kunnen gebruik maken van de expertise van de Team Garmin trainers bij het volgen van hun voortgang. Via de online community: Garmin Connect kun je ritten en workouts uitwisselen met andere wielrenners over de hele wereld. Garmin Connect toont meetresultaten zoals tijd, afstand, snelheid, hoogte en hartslag. Deze informatie wordt weergegeven in grafieken, afbeeldingen, rapportages en een keur aan kaarten, waaronder wegen-, topografische en hoogtelijnkaarten, en het populaire Google Earth.

Team Garmin
Jonathan Vaughters, directeur en CEO van Slipstream Sports LLC, zegt: "De kaartweergave­mogelijkheden en afslag-voor-afslag aanwijzingen op de Edge 705 informeren de renners van tevoren over het verloop van de wegen. "In plaats van te vertrouwen op radio's om wijzigingen in het terrein, de richting en de hoogte te beschrijven, kunnen wij ons hierdoor concentreren op tactische discussies zodat we in de positie komen om de race te winnen."

Kijk voor meer informatie over beschikbaarheid en prijzen van de Team Garmin Edge 705 op www.garmin.nl. Meer informatie over Team Garmin en Slipstream Sports is te vinden op: www.garmin.com/teamgarmin, www.garmin.blogs.com en www.slipstreamsports.com.