Ingezonden persbericht

GRENSOVERSCHRIJDENDE HIPHOP VAN PETE PHILLY & PERQUISITE

Op vrijdag 10 oktober treedt het grensoverschrijdende hiphopduo Pete Philly & Perquisite op in WATT. Zanger/rapper Pete Philly en cellist/producer Perquisite verrijken hiphop met elementen uit muziekstijlen als klassiek, jazz en wereldmuziek. Het optreden in WATT maakt deel uit van een uitgebreide tour waarbij het duo ook shows geeft in Frankzijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Perquisite begon ruim een decennium geleden met het creëren van hiphopbeats. Door zijn klassieke opleiding betrekt bij al snel klassieke elementen bij de beats.
Pete Philly is al een aantal jaar actief in de muziekwereld. Hij zat in Nicotine en Gotcha!. In 2002 leerden Pete Philly en Perquisite elkaar kennen en besloten al snel samen te gaan werken. Dat resulteerde in de EP 'Mindstate' en het gelijknamige album volgt korte tijd later. Een uniek en origineel album waarop waarover de pers unaniem lovend was, vooral over de manier waarop het duo hiphop, psychedelica, klassieke muziek en broken beats combineert.
Vanaf dat moment groeit hun succes in rap tempo: een Essent Award, Zilveren Harp, NightLiveXS Award en optredens op Sonar, 5 Days Off, North Sea Jazz Festival en Lowlands zijn het bewijs.

In september 2007 verscheen het succesvolle album 'Mystery Repeats' met daarop onder meer de single 'Time Flies'. Op het album is een laidback geluid te horen en worden hiphopclichés vermeden. 'Mystery Repeats' is even later ook in Europa en Japan gereleased. Dit bracht het duo het afgelopen jaar o.a. naar het fameuze Sziget Festival in Boedapest en ook gaven Pete Philly & Perquisite weer een spectaculair optreden op Lowlands.

VR 10 10 2008
PETE PHILLY & PERQUISITE @ WATT (STAGE)
West-Kruiskade 26-28
3014 AS Rotterdam
Deuren open 19.00u / Aanvang 20.30u
Tickets a E 15 (excl. vvk) zijn verkrijgbaar via de website van WATT, de Primera winkels en bij de platenzaken Plato en Velvet Music.

www.watt-rotterdam.nl / www.petephillyandperquisite.nl

Noot voor de redactie /