Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- Driebergen/Amersfoort, 26 september 2008

Raad van Kerken en EA organiseren consultatie over gebed

De Raad van Kerken in Nederland en de Evangelische Alliantie organiseren op 10 oktober a.s. een consultatie over gebed. Twintig prominenten uit verschillende segmenten van de samenleving zijn benaderd om tijdens deze consultatie hun mening te geven over de vraag welke rol gebed speelt in het publieke leven en in de samenwerking tussen kerken. Aanleiding voor de consultatie is de Gebedsweek van de Raad van Kerken en de Week van Gebed van de Evangelische Alliantie, beide van 18 tot 25 januari 2009. Voorafgaand aan de consultatie presenteren beide koepels hun materiaal voor deze week. De bijeenkomst vindt plaats in Nijkerk, van 15.00 - 17.30 uur.

Tijdens de consultatie zullen René Paas (CNV), Kees Waagmeester (PvdA) en Bara van Pelt (Ikon pastoraat) een kort statement afgeven over de vraag wat de relevantie is van het gebed voor Nederland. Daarna volgt een reactie van ds. Arenda Haasnoot (vice-voorzitter synode Protestantse Kerk in Nederland), mgr. Jan van Burgsteden (bisschoppelijk referent voor de oecumene) en ds. Peter Kos (voorzitter Evangelische Alliantie). De bijeenkomst is ook toegankelijk voor publiek. Aanmelden via rvk@raadvankerken.nl of info@ea.nl.

De Raad van Kerken in Nederland en de Evangelische Alliantie werken in 2009 voor het eerst met een gezamenlijk thema: 'Eén in Gods hand'. De trekkers van de samenwerking, ds. Klaas van der Kamp van de Raad van Kerken en Wim Althuis van de Evangelische Alliantie, beogen met de consultatie van 10 oktober een extra schijnwerper te richten op de gezamenlijke gebedsweek en zo nog meer plaatselijke kerken er toe te bewegen in januari 2009 mee te doen.



Ingezonden persbericht