Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
JAZZIN' BAZART PRESENTEERT UNIEKE SAMENWERKING TUSSEN SUPERTALENTEN RIK MOL EN KIM HOORWEG

Datum: 2 oktober 2008
Afzender: Bazart

Vrijdag 10 oktober vindt het tweede concert plaats in het kader van Jazzin' Bazart. Jazzin' Bazart is een samenwerking tussen Prospero en poppodium Bazart. De serie concerten richt zich op vernieuwende stromingen binnen de jazz, funk en soul. De komende editie betreft een unieke samenwerking tussen twee Haagse talenten van grootformaat: trompettist Rik Mol en de jonge zangeres Kim Hoorweg.

De 22-jarige Rik Mol is in rap tempo furore aan het maken. Hij won al de European Trumpet Contest en is in de race voor een Edison. Mol studeerde op het conservatorium zowel jazz als klassiek en nam daarna privé-lessen bij Maurice André en Wynton Marsalis, bepaald niet de eersten de besten. Op zijn debuut, What's on tonight?! (2008), laat Mol zich voor geen gat vangen. Klassieke jazzballades wisselen zich af met vooruitstrevende funk, doorspekt met elektronica. Boven alles onderscheid Mol zich door een puur trompetgeluid dat doet denken aan de groten, misschien wel de grootsten. Mol's glorieuze toekomt is reeds in volle gang.

Speciaal voor Jazzin' Bazart deelt Rik Mol het podium met zangeres Kim Hoorweg, nog zo'n bijzonder talent uit ons Haagse midden. Ze was de jongste vrouwelijk artiest die ooit werd getekend door Verve en is inmiddels op 16-jarige leeftijd bijkans een routinier met North Sea Jazz, de Heineken Music Hall en het Metropole orkest reeds op zak. Hoorweg is in het bezit van een helder, buitengewoon fraai en volwassen stemgeluid, waarmee ze niet alleen sterk huishoudt in de jazz, maar ook in uitstapjes richting pop en rock.

Website Rik Mol - http://www.rikmol.nl/v2/
Website Kim Hoorweg - http://www.kimmusic.net/

Alle concerten vangen aan om 21:00 (deuren open om 20:00). De entree bedraagt 8 euro, maar studenten of houders van een Ooievaarpas betalen slechts 5 euro. Reserveren kan via Prospero: (070)3560997 of info@prospero.nu.

Meer info op www.bazart.nl

einde persbericht

Voor meer informatie of beeldmateriaal:
Hedde Meima
Publiciteit Bazart
Loosduinsekade 725
2571 CZ Den Haag
E: publiciteit@bazart.nl
M: 0642209809


---- --