Gemeente Son en Breugel


Praat mee over ruimte in Brabant

Hoe moet Brabant eruit zien in 2030? Welke accenten vindt ú belangrijk? Aan de hand van een aantal dilemma's over de inrichting van de Brabantse ruimte willen Provinciale Staten met u in gesprek.
---

2030 klinkt nog ver weg. Toch moet nu worden nagedacht over het gebruik van de ruimte in Brabant. Moet Brabant zich ontwikkelen tot tweede Randstad? Of moet de kenmerkende rust en ruimte behouden blijven? Hoe moet de provincie omgaan met bedrijventerreinen? Moet er een scherp contrast komen tussen stad en platteland of moet iedereen wonen in een groene omgeving? En wat is eigenlijk de rol van de provincie bij de inrichting van Brabant? Zomaar een aantal dilemmas over de invulling van de Brabantse ruimte.

U kunt uw mening geven door te reageren op dilemmas op www.uwmeningoverruimte.nl. De provincie Brabant gebruikt de resultaten van de peiling bij het opstellen van de structuurvisie. In de structuurvisie worden de kaders vastgelegd voor de inrichting van het Brabantse landschap.

De peiling start op 9 oktober met twee dilemmas over het thema stad en economie. Wekelijks worden nieuwe dilemmas toegevoegd. U kunt tot 3 november uw mening geven.