Gemeente Heerde

Hattem, Heerde en Oldebroek lanceren voorleeshulp op website begrijpen van informatie op de websites wordt makkelijker

Hattem, Heerde, Oldebroek, 9 oktober 2008 - De inwoners van de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek kunnen vanaf vandaag de informatie op de websites van de drie gemeenten laten voorlezen. Dat kan eenvoudig met een voorleeshulp.

Website laten voorlezen met de voorleeshulp?
Mensen die moeite hebben met lezen, kunnen de drie websites laten voorlezen door de voorleeshulp van BrowseAloud. Daarvoor moet eerst de software voor de voorleeshulp worden gedownload. Wanneer men daarna met de cursor over de tekst beweegt, wordt deze voorgelezen. De voorgelezen tekst wordt woord voor woord met een aparte kleur getoond. De tekst kan ook worden vergroot en worden meegelezen in een apart venster. De voorleeshulp maakt het begrijpen van de informatie op de websites makkelijker.

Hoe wordt de voorleeshulp gebruikt?
Om gebruik te kunnen maken van de voorleeshulp downloadt de gebruiker eenmalig een klein programma op zijn of haar pc. Via een link wordt men dan naar een andere website geleid. Hier wordt ook uitleg gegeven over hoe deze voorleeshulp werkt. De voorleeshulp hoeft men maar één keer te downloaden en deze werkt dan op alle sites die de BrowseAloud voorleeshulp aanbieden.

De gebruiker kan naar wens de persoonlijke instellingen van de voorleeshulp zelf wijzigen door rechtsonder in de taakbalk van de pc te klikken op het icoontje van de voorleeshulp.

Digitale samenwerking
H2O is de inmiddels bekende afkorting voor de samenwerking tussen de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek. Daarbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld het intergemeentelijke bedrijventerrein Hattemerbroek, gezamenlijke inkoop of de samenwerking op digitaal gebied.

Door de samenwerking op digitaal gebied verandert er veel bij de drie gemeenten. Uitgangspunt is om de dienstverlening voor de burger te verbeteren. Voor de burger is de samenwerking bijvoorbeeld duidelijk af te lezen aan de vandaag gezamenlijk gelanceerde voorleeshulp Die verbetering is ook terug te vinden in de manier waarop producten en diensten door de drie gemeenten via de website worden aangeboden.


----------------------------------------