Ingezonden persbericht


CREDITSAFE OPENT BENELUX KANTOOR IN NEDERLAND


1.000 klanten in de eerste vier maanden

Den Haag, 10 oktober 2008 Creditsafe, een leidende Europese aanbieder van online business informatie, heeft gisteren zijn nieuwe Benelux kantoor geopend. Creditsafe Nederland BV is begin van de zomer vanuit het nieuwe moderne kantoor in Den Haag gestart met het aanbieden van hun informatie in Nederland en België. Inmiddels heeft Creditsafe zo n 1.000 bedrijven als klant die zich geabonneerd hebben op de service. In de huidige uitdagende financiële markt kan dit een succes genoemd worden.

Creditsafe biedt bedrijven toegang tot kwalitatief hoogwaardige business informatie tegen aantrekkelijke tarieven. We bieden klanten gelijksoortige producten als de bestaande marktleiders, maar tegen een duidelijk betere prijs. Bedrijven, in het bijzonder het MKB, hebben te veel betaald aan leveranciers die nu in de Benelux actief zijn, zegt Andrew Harris, Managing Director van Creditsafe Nederland. We merken ook dat bedrijven het nu belangrijker vinden dan ooit om hun partners te checken op kredietwaardigheid. Creditsafe geeft ongelimiteerd toegang tot de gegevens in plaats van dure pay-as-you-go eenmalige rapporten. Hierdoor kunnen bedrijven meer checken en ook vaker checken.

Creditsafe heeft de markt voor credit reporting en business informatie opgeschud in een aantal Europese landen. De online geleverde informatie maakt het voor klanten mogelijk om zakelijke beslissingen te nemen op basis van kennis. Op die manier kunnen ze hun risico baseren op de meest accurate/betrouwbare/recente informatie over de resultaten van een bedrijf. De start van de activiteiten in de Benelux is de meest recente uitbreiding van Creditsafe, dat doorgaat met het uitbreiden van zijn activiteiten in Europa. Op dit moment heeft Creditsafe zo n 50.000 klanten in Europa. Wethouder Henk Kool (Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie) vindt het fantastisch dat Creditsafe Den Haag heeft gekozen als zijn Nederlandse vestigingsplaats. Ik werk er hard aan om Den Haag de MKB-vriendelijkste stad te maken en ontvang alle bedrijven die hier willen komen met open armen. Maar Creditsafe heeft nog een streepje voor. Het is een jong, snelgroeiend bedrijf dat van zijn medewerkers geen diploma's of werkervaring vraagt, maar inzet en motivatie. Dat past heel goed bij mijn streven om mensen die geen of weinig opleiding hebben uit de uitkering en aan het werk te helpen."

De managing director van Creditsafe Nederland Andrew Harris leidt een team van 50 mensen die in het hart van Den Haag werken. We zijn verheugd dat een van wethouders van Den Haag ons nieuwe kantoor heeft geopend en dat hij ziet dat wij de mensen in ons telesales team kansen geven. Het team heeft het tot nu toe heel goed gedaan:
1.000 bedrijven aan boord in de eerste vier maanden dat we actief zijn. Ik heb er vertrouwen in dat we dit succes kunnen voortzetten. Creditsafe is bij hun keuze voor hun vestiging geïnformeerd en geassisteerd door de regionale acquisitie agency, West Holland Foreign Investment Agency en door de Netherlands Foreign Investment Agency. Vooral de WFIA heeft een belangrijke rol gespeeld bij de uiteindelijke keuze en het aantrekken van de eerst werknemers voor dit internationale bedrijf. Imanda Wapenaar, directeur WFIA: De WFIA is erg verheugd over de goede resultaten van Creditsafe. Voor ons is het fijn om te zien dat een nieuw buitenlands bedrijf, dat zich via ons gevestigd heeft, succesvol is.

Over Creditsafe Group
De Creditsafe Group is een privately owned en onafhankelijke groep van bedrijven die actuele business informatie leveren onder twee dynamische en herkenbare merken - Creditsafe and Marketsafe.

Creditsafe is gestart in Noorwegen in oktober 1997 met het idee om aan MKB via de telefoon kredietinformatie aan te bieden. De informatie wordt vervolgens via het internet geleverd. De merken kregen snel voet aan de grond en nu zijn al meer dan 50.000 bedrijven in Europa klant. Ze profiteren van de innovatieve producten op het gebied van kredietinformatie en sales en marketing informatie die respectivelijk geleverd worden door Creditsafe en Marketsafe. De rapporten kunnen iedere seconde worden gedownload.

Creditsafe heeft nu activiteiten Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland en de Benelux en een shared European Service Centre in Cardiff Bay. De Groep heeft nu meer dan 500 mensen in dienst en blijft zijn activiteiten uitbreiden. Het bedrijf heeft de ambitie om s werelds leidende aanbieder te worden van online business informatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Trimedia
Marijke van Hooren
E-mail: mvanhooren@trimedia.nl
Tel: 06 14 110 651