Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht

10 oktober 2008 081010R

Meld een held! Nijmegenaren kunnen kinderen voordragen voor Kinderlintje

Op 20 november 2008 (Dag van de Rechten van het Kind) onderscheidt burgemeester De Graaf kinderen met een Nijmeegs Kinderlintje. Kinderen die iets bijzonders hebben gedaan krijgen dan, net als volwassenen op Koninginnedag, een blijk van waardering. Iedereen kan tot 20 oktober kinderen nomineren onder het motto Meld een held .

De Kinderlintjes zijn bedoeld voor alle kinderen in Nijmegen tussen de 4 en 12 jaar die zich belangeloos inzetten voor de stad Nijmegen of voor Nijmegenaren. Daarbij denkt de gemeente aan:

· een kind dat langdurig anderen helpt (bijvoorbeeld iedere dag de hond uitlaat voor een oude buurvrouw of dagelijks een gehandicapt broertje naar de sportclub brengt);

· een kind dat een bijzondere prestatie levert die van waarde is voor de samenleving of de stad (bijvoorbeeld een kind dat een ander uit het water redt, een landelijke prijs wint voor een werkstuk of Nederlands kampioen wordt in een sport).

Kortom, het kinderlintje is bedoeld voor kinderen die een voorbeeld zijn voor anderen.

Iedereen kan tot uiterlijk 20 oktober een kind aanmelden voor een lintje door een voordrachtformulier in te vullen op de achterkant van de Kinderlintjes-brochure of op www.nijmegen.nl/kinderlintjes. De gemeente verspreidt de folders op scholen, sportclubs, wijkcentra, enzovoort.

Vervolgens bepaalt een jury welke kinderen een lintje krijgen. De jury bestaat uit de volgende personen: * tv-presentator Jochem van Gelder * Jola van Dijk, het jongste raadslid van Nijmegen * Mitchell Arens, winnaar jeugdsportprijs Nijmegen 2007 * Rick Driessen, alias Rick de Tweede, de huidige Jeugdprins Carnaval * Annie Bal-Schellekens, gepensioneerde superjuf van basisschool * de Sterredans

Burgemeester De Graaf van Nijmegen reikt de kinderlintjes uit op donderdag 20 november 2008, van 13.00 tot 14.00 uur, in het Stadhuis. De kinderen en hun ouders worden daarvoor speciaal uitgenodigd.

Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met , doorkiesnummer

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 323 59 92
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen