Antonie Kamerling in Sunset Boulevard

22/01/2008 07:00



Joop van den Ende Theaterproducties



Antonie Kamerling gaat de mannelijke hoofdrol van Joe Gillis spelen in de musical Sunset Boulevard van Andrew Lloyd Webber. Antonie wordt de tegenspeler van Simone Kleinsma en Pia Douwes, die de hoofdrol van Norma Desmond afwisselend spelen. De musical gaat 10 oktober in première in Koninklijk Theater Carré en is aansluitend in de veertien grootste theaters van Nederland te zien.

Zijn musicaldebuut maakte Antonie Kamerling in Elisabeth waarin hij Luigi Lucheni speelde. Daarnaast speelde hij de hoofdrol in de musicalversie van Turks Fruit, waarvoor hij lovende kritieken ontving. Antonie Kamerling kreeg grote bekendheid met zijn rol van Peter Kelder in de soap-serie Goede Tijden, Slechte Tijden. Bovendien speelde hij o.a. in de televisieseries Windkracht 10 en All Stars. Op het toneel stond hij o.a. in Hamlet bij het Zuidelijk Toneel, Torch Song Trilogy en De Wonderbaarlijke Nacht. Zijn speelfilmdebuut maakte Antonie in de De Kleine Blonde Dood. Daarna speelde hij o.a. in Suite 16, Left Luggage, het 14e Kippetje en Ik Ook Van Jou. Zijn cd single 'Toen ik je zag' stond in 1997 wekenlang op nummer 1.

Sunset Boulevard is een van de meest indrukwekkende musicals van Andrew Lloyd Webber. De musical is gebaseerd op de beroemde gelijknamige film van Billy Wilder uit 1950. De film kreeg 13 Oscarnominaties en won 3 Oscars voor Beste Muziek, Beste Script en Beste Art Direction. Het verhaal speelt zich af in het Hollywood van de jaren '50 waar het bruist en zindert van jong talent wat niets liever doet dan films maken. We zien de geschiedenis van Norma Desmond, een van de grootste Hollywoodsterren ten tijde van de 'stomme' film. Door de introductie van het geluid krijgt zij geen rollen meer, maar ze wacht al jaren wanhopig op haar grote comeback. Ze zet een jonge scriptschrijver, Joe Gillis (Antonie Kamerling) aan het werk om samen met haar die ene grote film te schrijven. Ze wordt verliefd op hem en verwacht haar grote comeback te maken op het witte doek.

De musical Sunset Boulevard beleefde in 1993 haar wereldpremière in London. In 1994 ging de musical in première op Broadway en werd o.a. bekroond met maar liefst zeven Tony Awards. Sunset Boulevard was ook te zien in o.a. Los Angeles, Toronto, Melbourne en Niedernhausen.

Sunset Boulevard is komend seizoen voor het eerst in Nederland te zien in een geheel nieuwe eigen versie in de regie van Paul Eenens.





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,