Nieuw boek: Fred & Wilma in de Vinex-wijk


Maak van je huis een zelfvoorzienend paradijs

UTRECHT, 20080922 -- Al tijden op zoek naar een betere tijdsbesteding? Naar een nieuwe vorm van luxe? Ga de uitdaging aan. Uitgeverij Snor komt - na de bestsellers op het gebied van handwerken, indruk maken op kinderen en vaders/dochters - met een vrolijk (eco-) doeboek over zelfvoorzienend leven. De uitgave `Fred & Wilma in de Vinex-wijk' geeft tips, workshops en doe-het-zelf ontwerpen van Nederlandse ontwerpers. Zodat iedereen binnenkort kan overleven zonder hulp van anderen. Z'n eigen energie opwekt, kippen slacht, honing klaart, wodka stookt en designmeubels in elkaar timmert.

Op eigen benen

Wat zou het heerlijk zijn als je geen geld meer nodig had voor boodschappen. Niet meer afhankelijk zou zijn van allerlei bureaucratische instanties. Het boek `Fred & Wilma in de Vinex-wijk' laat zien hoe dat kan. Hoe je zoveel mogelijk op eigen benen kunt staan. Het Snorboek propageert autonoom en duurzaam leven, op een vrolijke, grappige, frisse en moderne manier. Gewoon, lekker bezig zijn met de basis (en dat het dan ook nog 's goed is voor het milieu, is alleen maar mooi meegenomen).

Auteur Nienke Oosterbaan neemt ieder vertrek in huis onder handen. Zo vertelt ze in het hoofdstuk zolder hoe je energie kunt opwekken, in het hoofdstuk gang staan alle ins en outs over de riolering en in het hoofdstuk badkamer vind je alles over grijs watersystemen. Samen met de door Studio Boot prachtig geïllustreerde workshops over (onder meer) kippen slachten, bier brouwen of schapen scheren, kun je meteen aan de slag.

Doe-het-zelf ontwerpen

`Fred & Wilma' inspireert. Door interviews met mensen die het `gewone leven' de rug toe hebben gekeerd en nu zelfvoorzienend leven. En niet in het minst door de mooie ontwerpen (én verhalen daarover) van jonge en gevestigde ontwerpers. Zo leverden onder anderen Piet Hein Eek een doe-het-zelf ontwerp van een stoel, maakte Roderick Vos exclusief voor `Fred & Wilma' een doe-het-zelf ontwerp van een vaas en bedacht Dick van 't Hoff een doe-het-zelf ontwerp van een kas voor de groenten in je achtertuin. Ook jonge ontwerpers als Twan Verdonck, Lianne van Geneugten en Celestine Briët deden mee aan het boek. De werktekeningen van de ontwerpen van Eek en Vos staan op een bij het boek gevoegde poster.

Uitgeverij Snor

Uitgeverij Snor is een jonge uitgeverij die in 2006 heel Nederland aan het handwerken kreeg met de bestseller `Naaien enzo, Handwerken voor snelle henkies'. In twee jaar tijd hebben zij hun fonds uitgebreid. Uitgeverij Snor staat erom bekend soms stoffige onderwerpen op een frisse en aanstekelijke manier te behandelen.


Fred & Wilma in Vinex-wijk
Ondertitel: Maak van je huis een zelfvoorzienend paradijs
Uitgeverij Snor
Auteur: Nienke Oosterbaan
Vormgeving en illustraties: Studio Boot
ISBN: 978-90-810-917-7-0
Aantal pagina's: 144
Prijs: ¤ 19,95
Uitvoering: gebonden, fullcolour
Verschijnt: 10 oktober 2008

Bestellen:
Fred en Wilma in de vinexwijk
Fred en Wilma in de vinexwijk
Nienke Oosterbaan