Inloggen bij IceSave via truc mogelijk


Rekeninghouders kunnen saldo bekijken

AMSTERDAM, 20081010 -- Rekeninghouders bij IceSave kunnen via een truc gewoon inloggen op de website van de in problemen geraakte spaarbank. Hoewel de homepage van de bank (icesave.nl) alleen nog een mededeling bevat over de problemen van de bank, blijkt het mogelijk te zijn om via een speciale pagina het saldo inclusief opgebouwde rente in te zien. Dat ontdekte weblog www.hyped.nl.

Het weblog stelde vast dat de oude inlogpagina van de bank nog altijd online is. Door direct naar die pagina te surfen, kunnen rekeninghouders inloggen met hun gebruikersnaam en password. Na het inloggen is het saldo te bekijken.

Volgens weblog Hyped.nl doen mensen die een rekening hebben bij de bank er verstandig aan om in te loggen en een printout te maken van hun gegevens. Die kan van pas komen bij het claimen van hun tegoeden bij De Nederlandsche Bank.

IceSave ging eerder deze week failliet. IJsland stond garant voor de eerste 20.800 euro, maar gaf gisteren aan niet in staat te zijn om aan die verplichting te voldoen. Wouter Bos maakte daarop bekend het bedrag voor te schieten.





Ingezonden persbericht