Provincie Noord-Holland

Noord-Holland Biënnale 2008: Noord-Holland verdwijnt

4-8-2008

De Noord-Holland Biënnale opent op vrijdag 10 oktober zijn deuren op vijf locaties. De kunstmanifestatie is dit keer opgehangen aan het thema Noord-Holland Verdwijnt. Hier kan naar believen een vraagteken of uitroepteken achter worden geplaatst.

Het veranderende Noord-Hollandse cultuurlandschap dat de status van monument heeft (als onderdeel van ons collectief erfgoed) is het thema van deze editie. Bij de ontwikkeling van deze aflevering is samengewerkt met Land en Tuinbouw Organisatie Noord (LTO) om de kunstenaars te verbinden met het Noord-Hollandse landschap.

De Biënnalewerkgroep vroeg de curatoren Bas Vroege en Jan Kappers kunstenaars te selecteren en in te delen bij vijf deelthemas: NH vertrut, NH verpaupert, NH verzuipt, NH verpretparkt en NH verduurzaamt. Elk van de vijf Biënnalelocaties krijgt een thema toegewezen.

Vanaf medio augustus zullen Noord-Hollanders zes weken lang via een mediacampagne in onder meer het Noord Hollands Dagblad uitgedaagd worden om mee te denken over hun leefomgeving en over de inhoud van de Biënnale. Centraal in deze campagne staat een
foto/argumentatiewedstrijd.

Van vrijdag 10 oktober tot en met zondag 23 november is vertonen de kunstenaars hun werk op de locaties: De Vishal in Haarlem, Kunstenaarscentrum Bergen te Bergen, KVH De Boterhal in Hoorn, Museum Waterland te Purmerend en Grote Kerk in Schermerhorn. De Noord-Holland Biënnale wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland.

Nieuwsredactie