Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 16 september 2008

I Love Lucy show vanaf 10 oktober in het theater
DesiLucy: Zwarte komedie van Jeroen van den Berg over leven Lucille Ball en Desi Arnaz

Vrijdag 10 oktober gaat het toneelstuk DesiLucy van Jeroen van den Berg in première in de Toneelschuur Haarlem. Het stuk is gebaseerd op het leven van het artiestenechtpaar Desi Arnaz (Hans Thissen) en Lucille Ball (Trudi Klever) die in de jaren vijftig de tv-show I Love Lucy ontwikkelden. Theatergezelschap Stichting Loot gaat met DesiLucy tot en met december 2008 op tournee door Nederland.

De sitcom I Love Lucy wordt begin de jaren vijftig door televisieproducenten met weinig vertrouwen tegemoet gezien. De Cubaan Desi Arnaz is in het Amerika van die tijd een derderangs burger en men verwacht dat hij met Lucille Ball geen geloofwaardig televisie-echtpaar kan vormen. Na een moeilijke opstart wordt I Love Lucy echter een groot succes in de Verenigde Staten en het stel bouwt één van de grootste filmstudio's die Amerika ooit gekend heeft: de DESILU studio's. In de jaren zestig komt de serie ook op de Nederlandse televisie.

Gaandeweg raakt het werkelijke leven van het artiestenechtpaar Desi Arnaz en Lucille Ball compleet verstrikt met de gebeurtenissen die de alter ego's Ricky en Lucy Ricardo in de sitcom beleven. Wanneer Ricky en Lucy elkaar op TV nog steeds omhelzen, tekenen Lucille en Desi de scheidingspapieren.

Afgelopen seizoen speelde Stichting Loot de eerste 'work-in-progress' voorstelling van de zwarte komedie DesiLucy tien keer in de bovenzaal van het Rozentheater in Amsterdam. Met een combinatie van schrijftalent en regiestijl weet Jeroen van den Berg fictie en werkelijkheid te verweven. Het resultaat is een verassend hartverwarmende zwarte komedie vol verhaalwendingen en veranderend perspectief. Naast Hans Thissen en Trudi Klever zijn Frans de Wit en Nartan Meerlo in het stuk te zien.

De regie van DesiLucy is in handen van Jeroen van den Berg. Van den Berg, ondermeer bekend als regisseur van Vielfalt van Jakop Ahlbom, ontving eerder de eervolle onderscheiding Top Naeff Prijs en de aanmoedigingsprijs van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Voor zijn stuk Blowing mocht hij de Nederlandse Taalunie Toneelschrijfprijs in ontvangst nemen.

Voor meer informatie, het bijwonen van een repetitie, perskaarten en/of interviewaanvragen:

De MediaVilla | 020 7176215 / 06 10393836 (buiten kantooruren) | www.demediavilla.nl

Jolanda Koopman | jolanda.koopman@demediavilla.nl

Leonie Kruisinga | leonie.kruisinga@demediavilla.nl

Zie ook desilucy-theatertour.hyves.nl

Beeld is in hoge resolutie rechtenvrij beschikbaar via de online beeldbank van De MediaVilla.

---- --