Ingezonden persbericht


Het Grote Hallucinatie Feest
Vatican Analog presenteert uitgebreid psychedelisch feest in 013, Tilburg

Dolphins into the Future + flopidiskKollektief + Gastric Female Reflex + Redtheplaneeet + dj Shabby Inc + psy/goatrance afterparty

Psychedelisch. Het is een term die veel gebruikt wordt in de muziek, maar eigenlijk niet een specifiek genre aanduidt. Hippies uit de jaren zestig konden psychdelisch zijn, maar zweverige noise kan net zo mentaal verlichtend zijn evenals veel dancegenres. Vatican Analog gooit alles wat psychedelisch is op een trippende hoop op een grote hallucinerende avond. Een psychedelisch feest waarbij drugs overbodig zijn, daar Vatican Analog altijd staat voor drogerende intensiteit door middel van klank en performance. Behalve door de diverse acts die vanavond komen (en de psytrance afterparty!) zal je je in de tot psychedelisch paradijs omgetoverde Bat Cave wanen in een andere wereld.

Dolphins into the Future

De Antwerpenaar Lieven Martens waant zich graag in een onderwaterwereld. Vooral de communicatie tussen dolfijnen is een andere wereld opzich. De vreemde klikken en frequenties waar de dieren telepatisch en empatisch mee communiceren vormen de basis van de dromerige wereld waar Dolphins into the Future zich in waant.

www.myspace.com/pulsatingspacegum

Gastric Female Reflex

De Canadezen van Gastric Female Reflex zuigen alledaagse geluiden op om er een razendsnelle collage van te maken die de moderne tijd tot een surrealistisch geheel maakt. De timing en onvoorspelbare ritmes waarin de bizarre geluiden langskomen, geven een constante dreiging, maar tegelijkertijd wordt je overtuigd om niet te vrezen in de absurde dimensies die voor Gastric Female Reflex werkelijkheid zijn.

www.myspace.com/gastricfemalereflex

Redtheplaneeet

Redtheplaneeet is de nieuwe band dat voortkomt uit het Haagse experimentele platform Sic-Rec. Bedwelmden ze velen vorig jaar nog met het ter ziele gegane Teledubbies, nu klinken er duistere muzikale wanhoopskreten vanuit een bandbezetting die allerlei stijlen mixt tot een post-allesgeheel. Een bedrukkende, maar realistische bad trip die allerminst klinkt als een zalving voor deze planeet.

www.myspace.com/redtheplaneeet

flopidiskKollektief

Een opvallende Tilburgse verschijning. Het is een groep kunstenaars die eind jaren negentig - toen nog onder de naam For The Freaks - bijeenkwam op de Tilburgse kunstacademie. Allrounders die solo muziek maken en beeldende kunst maken en samen improviseren in het collectief. "Ik sta met een leren broek achter een schaal met koffiekorrels vloeistofprojecties te maken, achter mij staat een peruaan met een keltische harp en verderop een schreeuwende kerel in een gasmasker. Het knalt aan alle kanten, maar er zit een gezamenlijke magische flow in." zo schetst een van de leden Joost Mantel hoe een tafereel van het collectief eruit zou kunnen zien. Het moet leiden tot het totaalconcept van geluid, hoorspel en performance. Volgens Mantel is het absurdistisch, maar zeker niet inhoudsloos. "We delen een facinatie voor het samplen, modificeren van geluid en zoeken naar invalshoeken. Flopidisk is een verwijzing naar de floppydisk: volgens velen achterhaald, maar eigenlijk gewoon een minimaal medium waarmee je best nog iets moois op kan zetten. Een beperking geeft je een vrijheid om nieuwe invalshoeken te creëren. Samen met de low-tech sfeer maakt dat maakt het Flopidisk Kollektief tot een mystieke speeltuin." (bron: Brabants Dagblad)

www.myspace.com/flopidiskkollektief

Shabby inc. (dj set)

Shabby Inc is componist, musicus, producer en organisator van kleinschalige concerten in Den Haag. Gooit dubstylee, ambient, noise, post-punk, electronica, indie en een vleugje industrieel (maar dan wel zonder studs) op een hoop, om er een uiterst organisch, emotioneel en half-duister geheel van te brouwen, brengt dit via eigen sic-rec uit op cdr en soms op vinyl. Als muzikant opereert hij in Chleb, Teledubbies, Ghiu en Redtheplaneeet. Ook is hij bekend als BIDA als hij geluid bij korte films (skills ltd.) verzorgt, performances doet en installaties verzorgt.

www.myspace.com/sicrec

Psy/goa afterparty
Oosterse spiritualiteit was bij de hippies in de jaren zestig haast ingeburgerde cultuur. Hoe zweveriger hoe beter. Dat is vandaag de dag echt nog niet over, toen de elektronische muziek in de jaren tachtig vorm begon te krijgen was er ook een groep die vond dat de meditatieve sound er perfect samen mee gaat. Psychedelic trance en Goa Trance (vernoemd naar het Indiase bedevaartsoord Goa) kennen inmiddels een hoop vertakkingen. Een dj-team verkend deze ter afsluiting van dit veelbelovende psychedelische feest.

Vrijdag 10 oktober / Aanvang 20:30 / Zaal open 20:00 / Ticket ¤ 5,00 / 013 Bat Cave - Veemarktstraat 44, Tilburg / voorverkoop alleen bij 013 Boxoffice (¤ 0,50 servicekosten) / www.013.nl/ / www.myspace.com/vaticananalog /