Politie IJsselland

|     |Doetinchem - tiener overleden na ongeval met tractor      |
Een 14-jarige jongen uit Kilder is vrijdagmiddag 10 oktober in het ziekenhuis overleden nadat hij kort daarvoor zwaar gewond raakte bij een ongeval met een tractor. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Liemersweg met de Energieweg in Doetinchem. De politie zoekt getuigen van het ongeval.

Het ongeval werd omstreeks 14.30 uur gemeld bij de alarmcentrale. De jongeman reed met zijn fiets de met verkeerslichten beveiligde kruising op en kwam in botsing met een tractor waarachter een aanhangwagen met maïs was gekoppeld. Deze werd bestuurd door een 21-jarige man uit Doetinchem.

De fietser raakte bij het ongeluk zwaar gewond. Voor de hulpverlening is een trauma-helikopter naar Doetinchem gekomen. Na te zijn gestabiliseerd is het slachtoffer onder politiebegeleiding met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en korte tijd later overleden.

Het ongeluk gebeurde onder de ogen van een groot aantal medescholieren van het slachtoffer. Zij kwamen van de nabij gelegen middelbare school. Zij zijn terug gegaan naar school en daar opgevangen. Ook is het Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.

De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt de juiste toedracht van het ongeval. De politie vraagt getuigen contact op te nemen met 0900 - 8844.

Einde bericht
---


---


---

---- --