Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DORDRECHT - 10 oktober 2008

Ben Tiggelaar bij congres Zakenvrienden van De Hoop Ondernemers maken zich sterk voor re-integratie van ex-verslaafden

DORDRECHT - Op vrijdag 10 oktober 2008 zijn opnieuw ondernemers lid geworden van Zakenvrienden van De Hoop. Dit gebeurde tijdens het tweede congres van het bedrijvennetwerk, dat gehouden werd op Dorp De Hoop. De 75 leden van dit jonge netwerk maken zich onder andere sterk voor de re-integratie van cliënten van De Hoop.

Leden van Zakenvrienden van De Hoop ondersteunen De Hoop op verschillende manieren. In de eerste plaats bieden zij financiële steun. Daarnaast verstrekken zij opdrachten aan re-integratiebedrijven van De Hoop, waar cliënten werkervaring opdoen. Ook voorzien zij in werkplekken voor ex-cliënten.

De bezoekers waren enthousiast over het congres, met name over het interactieve middaggedeelte. Dit werd verzorgd door drs. Ben Tiggelaar, trainer en auteur van onder andere de bestseller 'Dromen. Durven. Doen!' Tiggelaar is zelf tijdens het congres lid geworden van het bedrijvennetwerk. Voorafgaand aan het congres, ging Tiggelaar op donderdagavond intensief in gesprek met cliënten van De Hoop. Tiggelaar verklaarde geraakt te zijn door de reacties op zijn verhaal: "Ik vind het bijzonder om op deze manier samen te werken met De Hoop. Door gesprekken met de cliënten heb ook ik veel geleerd. Ik vind het bijzonder om iets bij te kunnen dragen aan het veranderingsproces waar ze allemaal doorheen gaan, ter voorbereiding op de wereld buiten De Hoop."

Frank Swinkels, directeur Stichting Vrienden van De Hoop en verantwoordelijk voor Zakenvrienden: "Wij zijn dankbaar voor alle nieuwe leden en vertrouwen erop dat het bedrijvennetwerk de komende jaren flink zal groeien!" Tijdens de bijeenkomst is er 10.000 euro opgehaald voor Stichting De Ommekeer Maastricht. Deze stichting biedt hulp aan verslaafden in Zuid-Limburg en is onderdeel van Concern De Hoop.

Stichting De Hoop is een GGZ-instelling voor evangelische hulpverlening in Dordrecht. De Hoop biedt kinder-, jeugd- en volwassenenzorg op het gebied van verslaving, psychosociale en psychiatrische problematiek. Ook heeft De Hoop preventieprojecten voor kinderen, tieners, jongeren en ouders.