Politie Zeeland


---


Z-1980-2008 Politie doet onderzoek naar hennepkwekerijen, Terneuzen
Naar aanleiding van meldingen van mogelijke hennepkwekerijen heeft de politie gisteren in vier woningen een onderzoek ingesteld.
In twee woningen, één aan de Wagnerhof en één aan de Beethovenhof, werd geen kwekerij aangetroffen.

Aan het Debussyhof troffen agenten op de zolder van een woning een hennepkwekerij van 106 planten aan. De bewoner van het pand werd ter plaatse aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring is hij weer in vrijheid gesteld.

Alle planten en de benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en door medewerkers van de gemeente Terneuzen afgevoerd en vernietigd. De stroom die nodig was voor de kwekerij werd buiten de meter om afgetapt. Door de Delta zal hiervan aangifte worden gedaan.

In een woning aan de Karel Doormanlaan werden henneptoppen aangetroffen van in totaal tussen de vijf à zes gram. Ook trof de politie een stroomstootwapen en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aan alsmede enkele honderden euro's aan contant geld. Alle goederen zijn in beslag genomen.

W-1981-2008 Pool aangehouden voor auto-inbraak, Middelburg
Door de politie is vrijdagmorgen een 30-jarige Pool aangehouden voor een auto-inbraak.
Rond 04.15 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een man aan het inbreken was in een auto die stond geparkeerd aan de Scholeksterstraat. Dezelfde getuige meldde kort daarna dat de verdachte was weggefietst en geeft het signalement door aan de politie.

Even later zagen agenten de man fietsen ter hoogte van de Veerseweg en zetten de achtervolging in. In een poging aan de agenten te ontsnappen, liet hij zijn fiets vallen en rende weg. Hij sprong in een watergang en zwom naar de andere kant, richting industrieterrein Ramsburg. Daar werd hij om 05.45 uur aangehouden in een schuur aan de Oude Veerseweg.

In de fietstassen van de fiets die hij had achtergelaten, trof de politie een tas aan met daarin twee laptops. Deze bleken afkomstig te zijn van een auto-inbraak die vannacht had plaatsgevonden aan de Grote Sternstraat.
De 30-jarige Pool is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

---- --