Leontien Zijlaard van Moorsel doopt sportief het nieuw lifestyle boek


"Eet je slank, mooi & Gezond " Tips vol humor en adviezen over slank, sport, schoonheid en gezond eten

ROTTERDAM, 20081010 -- Het nieuwe boek "Eet je slank, mooi & Gezond" werd deze week sportief gedoopt door Leontien Zijlaard van Moorsel bij Schmidt Zeevis te Rotterdam. De auteurs Toonchi & Brenda fietsten onder toeziend oog van Leontien de calorietjes eraf van champagne & oesters ter ere van de 'geboorte' van dit boek. Deze week signeren de auteurs in Maastricht en Rotterdam. Deze vrolijke sportieve opening weerspiegelt de sfeer van het boek: "Genieten van het Leven", "Pluk de Dag", Bewegen, Sporten en Gezond eten. Dit boek is geschreven voor mensen die bezig zijn met hun gewicht, hun gezondheid en hun uiterlijk.

Vrolijk & gezond

Het systeem is een combinatie van meer bewegen, sporten, frisse lucht, betere en gezonde voeding, met een sterk accent op de stofwisseling/verbranding. Een vrolijke en optimistische levensinstelling helpt erg mee om af te slanken en om er goed uit te zien. Toonchi & Brenda hebben gedurende de productie van hun Curaçaose tv-programma's van dit "Slank, Mooi en Gezond systeem" zelf intensief meegedaan.

Een reactie van een arts:

"Jullie slaan de spijker keihard bovenop de kop, jullie hebben voor de lezer niet zo heel veel verboden. Jullie beloven hem/haar een geheel nieuwe life-style en een gezond en mooi lichaam en een uitzicht op een plezierig sociaal leven. Jullie leggen verbanden tussen slank, gezond, seks en erotiek. Die pagina's over erotiek, seks en afvallen zijn wel erg aantrekkelijk gebracht. Daarmee beloven jullie de mensen die gaan afvallen dat het leven heel leuk kan zijn. Dat wat jullie schrijven over "carpe diem" of wel "pluk de dag"; elke dag plezier hebben, dat is heel sterk. Naast het minder eten geven jullie aan je lezers uitzicht op leuke dingen. In het hele boek zien we een spoor van leuke kadootjes die jullie uitdelen. Jullie schenken ook gepaste aandacht aan de depressiviteit die kan ontstaan bij het volgen van een afslankdieet. Nee dit is beslist geen Sonja Bakker boek."

Waarom schreven de auteurs dit boek?

Toonchi Diepstraeten en Brenda Brenda Sprock werkten op Curaçao samen in een tv-programma, ze moesten vaak wachten op de camera's en de geluidsman. Toonchi & Brenda praten samen heel veel, Brenda vertelde over haar werk in het ziekenhuis en deed haar verhaal over de patiënten die zich voor haar moeten uitkleden, hun eigen dikte beseffend en dan aan Brenda vragen, "Brenda hoe kom jij zo mooi stralend en slank?" Brenda heeft in haar werk geen tijd om dat aan de patiënten in de onderzoekkamers uit te leggen. Brenda wilde een foldertje maken waar het een en ander op staat. Samen kwamen Toonchi & Brenda op het idee om geen foldertje, maar een boek te maken. Hun volgende tv-programma ging over fietsen, sporten, bewegen en gezond eten. Toen wisten zij het zeker; wij gaan een boek schrijven."

Boek-info:

"Eet je slank, mooi & Gezond"
de auteurs Toonchi Diepstraeten & Brenda Sprock
ISBN: 978-90-9023453-3 via Centraal Boekhuis en de boekhandel 12,95 euro.
( uitgever: de Stichting Kultuur en Volkskracht ) www.Toonchi-Brenda.com

Signeren & boekenfeestje in Maastricht & Rotterdam

De geboorte van een boek: u kunt het feestelijk meemaken. Geen beschuit met muisjes; maar u kunt wel praten met de auteurs onder het genot van een glaasje champagne en een oestertje weghappen. Ook de pers heeft gelegenheid om met Toonchi & Brenda te praten. Wanneer u een boek koopt, dan zullen zowel Brenda als Toonchi het boek signeren.

> waar: Dominicanen-Selexyz, Dominikanerkerkstraat 1 in Maastricht
wanneer: vrijdag 10 oktober vanaf 16.00 uur

> waar:: Donner-Selexys, Lijnbaan te Rotterdam
wanneer: zaterdag 11 oktober 14.00-18.00 uur.

ENKELE HIGHLIGHTS UIT HET BOEK:

Mooi gezicht en mooie ogen:

In het boek wordt gesteld dat wanneer je hartspier en je aderen goed worden verzorgd en goed werken, dat je dan mooie ogen en een mooie huid en uitstraling hebt. Veel van deze beweringen hebben ze persoonlijk van de wereldberoemde hartspecialist van het Houston Texas Heart Institute Dr. Denton Cooley die Toonchi, als goede vriend, een en ander daarover heeft verteld.

Tegen dik buikje over de broekband:

In hun Slankboek trekken Toonchi & Brenda ten strijde tegen de dikke bierbuikjes van zowel mannen als vrouwen. De bijna inmiddels gewoonte van het buikje over de broekband laten hangen moet geen gewoonte worden. Toonchi & Brenda zeggen: "een dikke buik is a) niet gezond en b) niet mooi." Afgelopen zomer bleek dat inmiddels 6 van de 10 vrouwen niet meer met een bikini over het strand durven lopen vanwege hun buikje etc. Uit een ander onderzoek bleek dat 6 van de 10 mannen het niet erg vinden wanneer hun vrouw / hun geliefde te dik en te zwaar is. Ze denken er niet bij na, dat dik ongezond kan zijn.

Naakt voor de spiegel:

Toonchi & Brenda zeggen: "ga eens naakt voor de spiegel staan en kijk eens goed in die spiegel en denk die dikke buik eens weg, wanneer die weg zou zijn, dan zie je er weer uit als een jonge god / godin. Maar die buik is nog niet weg, denk je niet dat die buik je in de weg zit bij je liefdesleven. Wanneer je ca 5 tot 10 kg bent afgevallen, dan krijg je al een heel nieuwe lijn in je gezicht, de dikke buik is minder. De nieuwe slanke lijn werkt erotisch op jezelf en op je omgeving. Tip: Laat de hormonen hun gang gaan, je lichaam heeft de hormonen nodig, je huid wordt mooier en je huid blijft soepel."

Een dik buikje slecht voor goede seks:

Toonchi & Brenda stellen in hun boek dat een te dikke buik niet goed is voor een bevredigend seksleven. Zij stellen dat overgewicht kan leiden tot verhoogde bloeddruk en verhoogde cholesterol en kans op suikerziekte waarvoor de arts medicatie voorschrijft, met het gevolg van de kwaal in combinatie met de medicatie een verlaagde libido oplevert. Verder stellen zij dat overgewicht en te dik in technisch opzicht een goede en prettige seksuele handeling belemmert.

Overgewicht is een welvaartsziekte:

In het boek laten Toonchi en Brenda zien dat de welvaartsziekte van overgewicht / obesitas ontstaat door " ons goede leven ": lekker en te veel eten, te veel drinken van suikerhoudende frisdranken en alcohol, veel internetten en tv-kijken, daardoor te weinig beweging en te weinig tijd voor sport. Hoe plezierig is dat z.g. " goede leventje van ons " dan wel ? Dat z.g. " goede leventje van ons " is helemaal niet zo plezierig en leuk. Door je overgewicht zie je er 10 jaar ouder uit, bewegen ons moeilijker, hebben minder energie en krijgen in de meeste gevallen een slechtere gezondheid.

Bekende Nederlanders op de weegschaal:

Toonchi beschrijft twee BN' ers op de weegschaal en noemt verder o.a. Hanneke Groenteman en de hele Koninklijke Familie.
Toonchi en Brenda





Ingezonden persbericht