Ingezonden persbericht

Breda, 10 oktober 2008

Program Office opent wereldwijd deuren voor World Class Maintenance

Vrijdag 10 oktober openen in Breda twee gedeputeerden van Economische Zaken, Annemarie Moons (Noord-Brabant) en Marten Wiersma (Zeeland) het Program Office van en voor World Class Maintenance. Directeur van dit nieuwe (inter)nationale bureau wordt Lex Besselink. Hij moet -samen met zijn team- met name bewerkstelligen dat de verschillende acquisitieactiviteiten voor het World Class Maintenance project in Zuidwest Nederland nog beter op elkaar worden afgestemd.

Binnen dit nieuwe bureau worden met name de vier belangrijkste initiatieven gebundeld.

World Class Maintenance Consortium (WCMC). Hierin werken industrieën en kennisinstellingen samen op het gebied van strategieontwikkeling, kennisontwikkeling en -toepassing en projectuitvoering;

Maintenance Competence Centre (MCC): hier deelt het midden- en kleinbedrijf (MKB) Maintenance Repair & Overhaul (MRO) expertise en zogeheten best practices;

Maintenance Onderwijs Consortium (MOC). Hierin bundelen verschillende onderwijsinstituten hun maintenance opleidingsprogramma's voor technici.

Maintenance Business Development(MB). Dit onderdeel beoogt met name de ontwikkeling van bedrijfsparken. Hierin kunnen o.a. nieuwe MRO activiteiten en onderdelen uit de logistieke keten worden gesitueerd. Voorbeelden hiervan zijn het Aviation Park 'Aviolanda' in Woensdrecht, het Bedrijvenpark Wijkevoort in Tilburg, het Maintenance Valuepark in Terneuzen en het Sloegebied rondom Vlissingen.

Het Program Office wordt tot 31 juli 2010 gefinancierd via het Europese subsidieprogramma OP Zuid. Naast de Europese Unie hebben ook de twee provincies -Noord-Brabant en Zeeland-in dit bureau geïnvesteerd. Een van de eerste aandachtspunten voor het Program Office wordt de Aviation Academy, een samenwerkingsverband van diverse regionale onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven.

---

Noot aan de redactie,