Gemeente Lansingerland


Taiwanese delegatie in Lansingerland
Taiwanese delegatie in Lansingerland

Op 13 oktober 2008 werd Lansingerland bezocht door een delegatie uit Taiwan. Dit in het kader van een acht daags bezoek van de delegatie aan Nederland.

Doel van het bezoek was iets te leren van de Nederlandse situatie en aanpak waar het gaat om de landbouw én (glas)tuinbouw. De delegatie bestond uit vertegenwoordigers van de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap.

Taiwan is vergelijkbaar met Nederland als het gaat om oppervlakte en aantal inwoners, zij het dat de bevolkingsdichtheid iets groter is met 23 miljoen inwoners. Wat anders dan de Nederlandse situatie is dat het in het midden van het land erg bergachtig is, waardoor er nog minder ruimte is voor landbouw, tuinbouw en woningbouw. De delegatie was dan ook erg geïnteresseerd in onze innovatieve glastuinbouw en met name in de ruimtebesparende aspecten daarvan.

In Lansingerland zijn ze naar het Improvementcentre geweest om daar de combinatiekweek tomaten en tilapia te bezichtigen. Daarna brachten ze een bezoek aan orchideeënkwekerij Pannekoek. Ze waren erg onder de indruk van de indeling van de kassen in twee etages en van het hele kweekproces en de logistiek voor de verkoop.

Tijdens alle uitleg en rondleidingen werden veel aantekeningen gemaakt en nog meer fotos. Eerder in de week waren ze ook nog te gast bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Universiteit van Wageningen. Vandaag reizen ze terug naar Taiwan met heel wat meer bagage dan waar ze mee gekomen zijn.

Delegatie uit Taiwan in Lansingerland

Delegatie uit Taiwan in Lansingerland

Delegatie uit Taiwan in Lansingerland

Delegatie uit Taiwan in Lansingerland