Stadsdeel Amsterdam-Noord

Soepeler verstrekking huisvuilpas groot succes

Sinds juni 2008 hebben bewoners van Amsterdam-Noord recht op een tweede gratis huisvuilpas. Bovendien kunnen zij de pas niet alleen op de Papaverweg ophalen maar ook op het stadsdeelhuis en hoeven zij zich daarbij niet meer te legitimeren. Vanaf 1 januari 2009 is de huisvuilpas ook digitaal aan te vragen. Met deze maatregelen wil het dagelijks bestuur het ondergronds inzamelsysteem beter toegankelijk maken. Dat is gelukt: in drie maanden tijd zijn er al 3500 extra huisvuilpassen uitgereikt.

In het grootste deel van Amsterdam-Noord kunnen bewoners hun afval dagelijks kwijt in ondergrondse containers. Voor de veiligheid kan de grijze container alleen met een huisvuilpas worden geopend. In deze container zit namelijk een pers die het afval samenperst. Dit scheelt vrachtverkeer omdat de container minder snel vol raakt en dus minder vaak verwisseld moet worden.

Ophaaltijden huisvuilpas


* Papaverweg 33 ma t/m vrijdag, 9.00-16.00 uur
* Buikslotermeerplein 2000 (iedere werkdag, behalve donderdag, van 8.30 tot 15.30 uur en op donderdag van 12.00 tot 19.00 uur)

Bewoners van landelijk Noord of de dijken die een rolcontainer gebruiken, hebben ook recht op een pas.

Met de soepeler verstrekking van de huisvuilpas wil het stadsdeel voorkomen dat bewoners hun afval naast de containers zetten omdat zij geen pas hebben. Dit levert een schoner straatbeeld op. In dit verband kijkt het dagelijks bestuur ook kritisch naar de huidige wijze van grofvuilinzameling.