Politie Noord-Holland-Noord

Overval op supermarkt

Alkmaar, 13-10-2008 o Vanmiddag om 13.15 uur is er bij de supermarkt van Lidl aan het Geert Groteplein een geldloper overvallen. Er is geld buitgemaakt en er vielen geen gewonden.

De geldloper was de supermarkt in gegaan om geld op te halen en te transporteren naar de geldauto die buiten stond te wachten. Op het moment dat hij binnen was kwamen er twee onbekend gebleven mannen in de leeftijd van 18 tot 19 jaar. Ze droegen elk een bivakmuts en waren beiden ongeveer 1,75 meter lang. Onder bedreiging van een vuurwapen eisten ze het geld op. De geldloper gaf een niet nader te noemen bedrag af waarna de jonge mannen er te voet rennend vandoor gingen in de richting van het Boendalehof, waar ze uit het zicht verdwenen.

Personeel ontdaan

De politie werd gealarmeerd en die kamde de omgeving van de supermarkt uit waarbij ook een speurhond werd ingezet. Het sporenonderzoek werd in gang gezet door forensisch rechercheurs. Van diverse klanten en van het personeel werden verklaringen opgenomen.

In mei van dit jaar is de supermarkt ook al overvallen. Het personeel was dan ook aangeslagen. Er waren diverse klanten in de supermarkt die de overval hebben meegemaakt.

Getuigenoproep
De politie roept getuigen, die nog niet met agenten of rechercheurs gesproken hebben, op zich te melden bij de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Dit geldt ook voor mensen die voorafgaand of na de overval op straat iets opvallends hebben gezien. U kunt ook anoniem inlichtingen verstrekken via meld misdaad anoniem: 0800-7000.