Technische Universiteit Delft

Onzekerheid
door M&C

Promotie van dhr. S.G. Dietz: "Analysis and Control of Uncertain Systems by Using Robust Semi-Definite Programming"

15 oktober 2008 | 12:30 uur
plaats: Aula TU Delft

De heer Ir. S.G. Dietz | ingenieur luchtvaartvaart en ruimtevaart, Nederland
promotor | Prof.dr. C.W. Scherer (3mE)

Analysis and Control of Uncertain Systems by Using Robust Semi-Definite Programming
In de loop van de vorige eeuw zijn vele regeltechnische problemen opgelost door ze als een wiskundig optimilisatie probleem te formuleren. Veel van deze optimale regelaarontwerp methoden kunnen worden geschreven in termen van lineaire matrix ongelijkheden (LMI's). Deze problemen behoren tot de convexe optimalisatie, waarvoor diverse algoritmen zijn ontwikkeld.

Echter, veelal wordt het systeem als lineair tijdinvariant (LTI) verondersteld, ook al zal de dynamica van het systeem varieren met de tijd, of hebben bepaalde componenten een duidelijk niet-lineair karakter. Toch is, met het oog op de numerieke complexiteit die gepaard gaat met het gebruik van hoge orde modellen, een eenvoudig wiskundig model gewenst voor het ontwerpen en analyseren van regelaars.

In dit proefschrift wordt onderzocht hoe er met LMI technieken optimale robuuste en parameter afhankelijke regelaars kunnen worden gevonden voor systemen met onzekerheid.

Meer informatie?
Voor inzage in proefschriften van de promovendi kunt kijken in de TU Delft Repository op: repository.tudelft.nl. TU Delft Repository is de digitale vindplaats van openbare publicaties van de TU Delft. Proefschriften zullen binnen een paar weken na de desbetreffende promotie in de Repository te vinden zijn.

Laatst gewijzigd: 25 september 2008