Deelgemeente Oud-West Amsterdam


#51 Jongeren debatteren over veiligheid

14 oktober 2008
Woensdag 15 oktober is er in jongerencentrum Factoryzz aan de Hildebrandstraat 2 een jongerendebat over veiligheid in Oud-West. Vanaf 18.00 uur gaan jongeren in discussie met politie en raadsleden over de vraag `Hoe maken we samen het stadsdeel veiliger'.

Het debat is een onderdeel van de Week van de Veiligheid regio West Amsterdam. In het kader van deze week is er op die dag ook een fototentoonstelling te zien in het jongerencentrum.

Kindertentoonstelling

Kinderen zijn met medewerkers van WG-Kunst door Oud-West gelopen om foto's te maken van onveilige plekken. Vanaf 14.00 uur laten zij deze zien. Om 14.30 uur volgt de officiële opening door Danny Williams, de wijkteamchef van Oud-West. Daarna organiseert WG-Kunst een creatieve workshop voor kinderen over veiligheid.

Jongerendebat

Na de kinderen zijn de jongeren aan de beurt. Vanaf 17.00 uur presenteren zij zelf de foto's die zij gemaakt hebben. Om 17.30 uur volgt de officiële opening door stadsdeelvoorzitter Bouwe Olij. Vanaf 18.00 uur gaan de jongeren in debat met raadsleden en politie over veiligheid in Oud-West. Het debat wordt afgesloten met een wervelend muziekoptreden.

Voor meer informatie


* Jennie Monquil, communicatieadviseur

* Telefoon: 06 - 5171 1903

* E-mail: j.monquil@oudwest.amsterdam.nl