Deelgemeente Charlois Rotterdam

Bloemen voor deelnemers Kangarooproject

De twintig deelnemers aan het Kangarooproject werden donderdag 9 oktober jongstleden uitgebreid in de bloemetjes gezet na de presentatie van hun resultaten in wijkgebouw De Middelburgt in Pendrecht.

De deelnemers van het Kangarooproject werden op 9 oktober in de bloemetjes gezet door wethouder Dominic Schrijer en dagelijks bestuurder Lionel Martijn (foto: Fotopersbureau Cor Vos) Op 1 Maart 2008 is het Kangarooproject officieel gestart op het Werkplein Gooilandsingel. Het is een idee van Bien Hofman uit Pendrecht, die dit indiende bij RotterdamIdee.

Het project houdt in dat werkzoekenden hun kwaliteiten zo goed mogelijk leren in te zetten om hun kansen op de Rotterdamse arbeidsmarkt te vergroten. Mensen in de bijstand hebben veel baat bij dit project. Zij kunnen met behulp van dit project zichzelf goed gaan verkopen op de arbeidsmarkt en kunnen zo uit de bijstand komen.

Het kangarooproject is uitgewerkt met wethouder Schrijer van Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid Rotterdam en de bedenkster van het Kangarooproject.

Donderdag 9 oktober 2008 waren de presentaties van de resultaten van de twintig deelnemers. Gastsprekers waren wethouder Dominic Schrijer en de Charloise dagelijks bestuurder Lionel Martijn. Na de presentaties reikten zij bloemen uit aan alle deelnemers.