Persberichten Rijn&Venen, 09.30 uur

Utrecht, 15-10-2008

Rijden zonder licht

WOERDEN- Van 07.00 uur tot 07.30 uur kregen op dinsdag op het Stationsplein acht fietsers een bekeuring omdat ze zonder verlichting reden.

Rijden op gestolen scooter

MAARSSEN- Op dinsdag werd een man aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets reed. Agenten zagen omstreeks 17.15 uur een bromfiets met hierop twee personen rijden over de Bloemstede. Bij het zien van de agenten keerde de bromfiets en reed hard weg. Uiteraard was dit voor de agenten een rede om de bromfiets te controleren. De bromfietser maakte een stuurfout en botste tegen een hekwerk. De bestuurder, 18-jaar uit Maarssen, kon direct worden aangehouden. Hij was licht gewond geraakt door de aanrijding. Zijn passagier wist te ontkomen. De bromfiets was niet voorzien van een kenteken en is zeer vermoedelijk van diefstal afkomstig.

Diefstal uit auto, verdachten aangehouden

MAARSSEN- Op woensdag werden twee mannen aangehouden voor inbraak in een auto. Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een auto aan de Planetenbaan. Agenten gingen direct ter plaatse en begrepen dat de twee verdachten in de richting van de Kometenbaan waren gelopen. Hier werden de mannen, 24 en 25 jaar uit Zaandam en Amsterdam, aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Onder invloed

MAARSSEN- Op de Maarssenbroeksedijk had dinsdag een kleine aanrijding plaatsgevonden. De veroorzaker had te veel gedronken. Omstreeks 20.00 uur zagen agenten dat een kleine aanrijding had plaatsgevonden en gingen poolshoogte nemen. Zij roken bij een 51-jarige bestuurder uit Utrecht alcohol en hij werd meegenomen naar het bureau. Het lukte de man niet om te blazen en van hem werd een bloedproef afgenomen. Omdat de man sterk naar alcohol rook werd zijn rijbewijs ingenomen.

In de war en geen ID

WOERDEN- Op dinsdag werd een man aangehouden omdat hij wat in de war was en geen ID bij zich had. Omstreeks 11.30 uur kreeg de politie de melding dat een 33-jarige man uit Alkmaar lastig zou zijn in een trein die station Woerden zou binnenrijden. De man werd aangesproken door de agenten en was erg in de waar en had geen ID bij zich en werd aangehouden. De conductrice gaf aan dat de man meerdere keren had geroepen dat hij wilde opstijgen en had aan mensen aangeven dat zij hiervoor aan de noodrem moesten trekken.

Verdachte situatie

WOERDEN- Op dinsdagmiddag werden twee mannen aangehouden nadat ze vermoedelijk in een woning en een bedrijf waren geweest. Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie de melding dat twee personen waren overlopen in een woning in Mijdrecht. Naar de mannen werd uitgekeken maar zij werden niet aangetroffen. Nog geen 45 minuten later kwam de melding binnen dat twee mannen verdacht rondliepen in een bedrijf aan de Barwoutswaarder. Toen de mannen waren gesnapt vertrokken zij weer. Niet veel later werden de mannen in een wit busje aangetroffen in Oudewater. De mannen, 21 jaar uit Zwaanhoek werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.