Gemeente Twenterand


Overeenstemming eindresultaat onderzoek:
Nieuwbouw Brede School Den Ham haalbaar

De realisatie van nieuwbouw van een Brede School in Den Ham is haalbaar, zo blijkt uit een haalbaarheidsonderzoek dat in opdracht van de raad van de gemeente Twenterand in 2008 is uitgevoerd. Op korte termijn zal dit door de deelnemende partijen worden bevestigd met een handtekening onder de eindrapportage. Wethouder Binnenmars is zeer tevreden met deze uitkomst: "Uiteraard moeten college en raad zich nog uitspreken over de eindrapportage, maar het is alvast een heel goed teken dat alle betrokken partijen instemmen."

Het haalbaarheidsonderzoek heeft in twee trajecten plaatsgevonden. Eén traject rondom de huidige Smithoek met als deelnemers de scholen Smithoek en Domino, de bibliotheek, de Cirkel en de gemeente Twenterand. Dit haalbaarheidsonderzoek is uitgevoerd door M3V adviespartners. Aan het andere traject hebben Zorgaccent, de peuterspeelzaal, de gemeente en Habion deelgenomen waarbij de laatste als kartrekker fungeerde. Voor beide trajecten wordt gekozen voor nieuwbouw.

Realisatie
Zoals gezegd moeten college en raad van de gemeente Twenterand zich nog buigen over de uitkomsten van het onderzoek. Voor het project Brede School Den Ham is in de begroting 2008 drie miljoen euro gereserveerd. De gemeenteraad heeft daarbij het voorbehoud gemaakt dat in 2008 duidelijk moest zijn of realisatie haalbaar is. Die duidelijkheid is er nu en waarschijnlijk zal de gemeenteraad op 9 december het verzoek om de drie miljoen te blijven reserveren, bespreken.