Gemeente Purmerend

Jaarlijks onderhoud asfalt- en betonweg Purmerend

14 oktober 2008

Verbeteringen aan wegdek geven meer comfort
De gemeente Purmerend start met de jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden aan de asfalt- en betonwegen in Purmerend. De werkzaamheden beginnen op 20 oktober bij de Plantsoengracht. Vervolgens is van 20 tot en met 24 oktober de Wielingenstraat (ter hoogte van de kruising met de Waterlandlaan) aan de beurt. De Wheermolenbrug en de Hoornsebrug staan voor 22 oktober ingepland.

Het herstellen van de asfalt- en betonverhardingen en de overgangen naar andere bestratingen, is ieder jaar nodig. Het resultaat is een comfortabele weg voor automobilisten en minder trilling- en geluidshinder voor omwonenden.

Werken in en aan de openbare ruimte gaat niet geruisloos. Het verkeer ondervindt hinder op de volgende momenten: de Plantsoengracht wordt op 20 oktober afgesloten voor verkeer. Borden leiden ter plaatse het verkeer om via de Julianastraat en de Wolthuissingel. De verkeerslichten op de Wielingenstraat worden van 20 tot en met 24 oktober buiten bedrijf gesteld. Ook is er die dagen een 30 kilometer snelheidsbeperking van kracht. Deze snelheidsbeperking geldt op 22 oktober ook voor de Wheermolenbrug en de Hoornsebrug. Bij beide bruggen wordt één rijbaan afgesloten.