Nederlandse Tafeltennisbond

Nationale B-meerkampen.
Verweij en Stepanovsky sneuvelen al in de eerste ronde Nationale B-meerkampen.

Cosmin Stan in de schijnwerpers. Damesfavorieten hielden stand. Aantal afmeldingen tekenend voor wijzigingen in de indelingen en ongelijke poules.

Afgelopen zondag werd in Eindhoven en Apeldoorn (heren), Wateringen en Deventer (dames) de eerste ronde van de B-meerkampen gespeeld. Bijna alle favorieten wisten de eerste ronde te overleven. Grootste verrassingen waren de uitschakeling van eredivisie-spelers Peter Verweij (De Treffers '70) en Milan Stepanovsky (Pecos). Waar Verweij op onderling resultaat het onderspit moest delven tegen derde divisiespeler Tao Mai (De Veluwe), bleef Stepanovsky met slechts één overwinning steken op de laatste plaats.

De positieve uitschieter bij de heren was zonder meer Cosmin Stan (Aa Drink/Fvt). Waar hij een jaar eerder nog uitkwam op de D-meerkampen zegevierde hij deze keer tijdens de eerste ronde van de B-meerkampen. De overige poulewinnaars waren Pepijn Leppers (De Treffers '70), Frank Hollak (Messchendorp Pallet), Steffen Greup (Scylla) en Frank op den Kamp (Kluis).

Bij de dames lieten de favorieten geen steken vallen. Positieve uitschieters waren de poulewinst van Sharon Martens (Sethone) die Marcia Kok (Aa Drink/Fvt) achter zich liet en van Susanne Docter (Bultman/Smash) die ongeslagen bleef. Verder vielen ook de prestaties op van Alice Barendregt (Bultman/Smash) en bronzen medaille winnares van Beijing, Kelly van Zon (Shot '65). Beide dames werden tweede. Tali Cohen (SKF), Sabina Larmene (Aa Drink/Fvt), Charell Schoonbrood (Aa Drink/Fvt) en Anissa Schoonbrood (Aa Drink/Fvt) wisten net als Martens en Docter hun poule te winnen.

Helaas teisterde het aantal afmeldingen deze eerste ronde.

Bij het bekend maken van de indeling vorige week stonden 97 spelers op de deelnemerslijst. Op basis van dit aantal werd de indeling gemaakt en de verdeling voor de volgende ronden vastgesteld. Het aantal spelers dat de eerste ronde tot een goed einde bracht bleef echter op 74 steken. Maar liefst 21 afmeldingen (voor het grootste deel blessures als oorzaak) vielen er in de week voor de eerste ronde te noteren. Die hele week heeft de organisatie geprobeerd om de indelingen telkens weer zo aan te passen dat alle poules even groot en op papier even sterk zouden zijn.

Zondag bleek, dat dit toch niet helemaal gelukt was. Omdat ook zaterdagavond laat en zondagochtend nog afmeldingen binnenkwamen kon het gebeuren dat in Eindhoven een negenkamp werd gespeeld terwijl er in Apeldoorn een vijfkamp overbleef. Voor deelnemers die een lange afstand hebben moeten afleggen om vervolgens geconfronteerd te worden met een poule van 5 was het geen pretje. Overigens hebben alle spelers die niet konden spelen zich wel netjes afgemeld.