10.000 h andreikingen 'huisvesting BSO in bestaande school'

15/10/2008 10:23

Stichting Waarborgfonds Kinderopvang

Tienduizend kinderopvangorganisaties, basisscholen en gemeenten ontvangen deze week de Handreiking huisvesting BSO in bestaande school. Ze biedt ondersteuning aan praktijkmensen die (samen)werken aan realisatie van buitenschoolse opvang in of op het terrein van een basisschool. De handreiking is op verzoek van de Werkgroep Onderwijs en Kinderopvang ontwikkeld door het Waarborgfonds Kinderopvang, de VNG en VOS/ABB.

De handreiking bevat een beknopte beschrijving van het proces dat kinderopvangondernemers, basisschooldirecties en gemeenteambtenaren doorlopen om gezamenlijk buitenschoolse opvang tot stand te brengen. In elke fase worden aandachtspunten en checklists beschreven voor elk van de drie betrokken partijen.

De handreiking is beperkt te bestellen en te downloaden via www.waarborgfondskinderopvang.nl. In samenwerking met het Netwerkbureau kinderopvang is de handreiking vanaf november ook in een dynamische digitale versie beschikbaar.

Workshops

Het VNG project kinderopvang organiseert in samenwerking met de auteurs van de handreiking en andere partijen vijf regionale workshops, gericht op de drie doelgroepen van de handreiking. In deze workshops dient de handreiking als leidraad voor het gezamenlijk oplossen van praktijkcases die door de deelnemers worden ingebracht. De workshops starten eind november. Aanmelding voor deze workshops kan via www.congresenstudiecentrum.nl.





http://www.waarborgfondskinderopvang.nl/Publicaties/persberichten.aspx