Datum: 15 oktober 2008

Noordwijk Aanhoudingen voor afsteken vuurwerk De politie heeft dinsdag 14 oktober rond 23.30 uur op de Hereweg een 18 jarige vrouw uit Warmond, een 21 jarige man uit Warmond en een 17 jarige jongen uit Noordwijk aangehouden. De drie werden in de gaten gehouden door een getuige die rond 23.10 melding maakte dat er op de 's Gravendijkcseweg zwaar vuurwerk was afgestoken door twee mannen en dat die in een auto waren gestapt. Hij volgde de auto en hield de meldkamer van de politie op de hoogte waar ze waren. Onderweg stopte de auto nog enkele keren en werd er weer vuurwerk afgestoken. Uiteindelijk eindigde de rit op de Hereweg. De politie trof de drie in de auto aan maar geen vuurwerk. Op de plaatsen waarover de getuige sprak vond de politie verse sporen van afgestoken vuurwerk. Bij één van de verdachten werd thuis ook een kleine hoeveelheid astronauten en babyvuurpijlen gevonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Katwijk Automobiliste ziet bij wegrijden bromfietser over het hoofd Een 21 jarige automobiliste uit Katwijk zag dinsdag 14 oktober rond 19.15 uur op de Koningin Julianalaan bij het wegrijden uit parkeerstand een 17 jarige bromfietser en plaatsgenoot over het hoofd. Tussen de twee volgde een aanrijding waarbij de bromfietser ten val kwam en aan zijn hand gewond raakte. Hij werd overgebracht naar het LUMC. De verkeersdienst van Politie Hollands Midden heeft terplaatse van het ongeval een technisch sporenonderzoek gedaan.

Leiden Gewapende overval tankstation De politie doet onderzoek naar een gewapende overval op een tankstation aan de Willem de Zwijgerlaan. De overval vond dinsdag 14 oktober rond 20.25 uur plaats. De overvaller kwam het tankstation binnen, bedreigde de 18 jarige pompbediende met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en ging er met geld vandoor. Over de hoogte van dit bedrag wordt in verband met het onderzoek geen mededeling gedaan. Niemand is bij de overval gewond geraakt. De politie startte na de melding direct een uitgebreid onderzoek op de plaats van de overval en in de buurt. Daarbij werden meerdere eenheden en een politiehond ingezet. Tot op heden heeft het onderzoek nog niet tot resultaat geleid. De politie vraagt mensen die rond dat tijdstip iets hebben gezien wat mogelijk verband kan hebben met de overval, contact op te nemen met de politie in Leiden - Noord via 0900-8844.

Leiden Politie zoekt getuigen van bedreiging Op maandag 13 oktober rond 13.30 uur werd een 26-jarige man uit Leiden op de Vondellaan door een nog onbekende man met een mes bedreigd. Op de Morsweg fietste de Leidenaar met zijn vriendin langs de scheldende man. De vriendin reageerde daarop en beiden zagen dat de man als scheldend achter hen aan kwam fietsen. Op de Vondellaan ontstond een woordenwisseling waarbij de man een mes trok. De Leidenaar besloot daarop zijn fiets weer te pakken en fietste met zijn vriendin snel weg. De politie is begonnen met een onderzoek waarbij de hulp wordt ingeroepen van getuigen om dit misdrijf op te lossen. Mensen die iets kunnen vertellen over dit voorval of andere informatie hebben die tot oplossing van het misdrijf kan leiden, kunnen zich melden bij het wijkbureau Stevenshof of via 0900-8844. Het signalement van de man die met het mes heeft gedreigd is als volgt: Negroïde man van eind 50 jaar, grijs haar, ringbaardje, lengte 1.70 á 1.80 meter, blauwe spijkerbroek en blauwe spijkerjas, zonnebril op.

Woerdense Verlaat Diefstal na insluiping nog net voorkomen; verdachten aangehouden Een telefoontje naar een op zijn erf aan het Woerdense Verlaat werkende man voorkwam dat er dinsdag 14 oktober rond 16.30 uur uit zijn woning twee laptops werden gestolen. Na het telefoontje liep de man naar zijn woning en liep in zijn tuin tegen een man aan die een onsamenhangend verhaal ophield. De bewoner liet hem de tuin uitgaan en zag dat hij in een witte bestelbus stapte met daarin nog een man. Omdat hij dit alles vreemd vond, nam hij het kenteken van de auto in zich op. Eenmaal in zijn woning ontdekte hij dat er gezocht was en dat er twee laptops klaar stonden om meegenomen te worden. Een combinatie was snel gelegd. De man die hij in zijn tuin tegenkwam was zijn niet afgesloten woning binnengeslopen om daar iets te stelen. De politie werd na deze ontdekking gebeld en startte onmiddellijk een uitgebreide zoekactie naar de auto en de mannen. Daarbij werd ook het naburige korps Utrecht gevraagd. In Woerden kreeg men zicht op de auto en in Bodegraven werd deze tot stilstand gebracht en de twee mannen uit Zwaanshoek van 19 en 21 jaar gearresteerd. Zij zitten voor het onderzoek nog vast.

Waddinxveen Aanhouding voor rijden op gestolen bromfiets Een 18 jarige man uit Waddinxveen is dinsdag 14 oktober rond 22.30 uur na een zoekactie van de politie op de Beukenhof aangehouden. Op de Kerkweg-Oost liet hij de bromfiets waarop hij reed bij een controle door agenten vallen en rende weg. Dit deed hij bleek achteraf niet helemaal zonder reden. De bromfiets was gestolen en stond als zodanig gesignaleerd. De politie ging met meerdere eenheden op zoek naar de weggerende bestuurder en wist hem op de Beukenhof te arresteren. Hij is voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten. De bromfiets heeft de politie in beslag genomen.

Lekkerkerk Politie vindt onschuldige ontsteker De politie heeft dinsdagavond 14 oktober na een melding een ontsteker voor vermoedelijk een rook- of brandgranaat aangetroffen in de grond bij de nieuw aan te leggen dijk bij de Opperduit. De ontsteker zou zondag gevonden zijn door een persoon met een metaaldetector, maar had dit nog niet aan de politie gemeld. Wel waarschuwde de persoon de daar spelende jongens. Dit gaf juist aanleiding een kijkje te nemen bij het projectiel. De opa van één van de jongens heeft hierop de politie gebeld. Een medewerker van de Explosieven Opruimingsdienst is ter plaatse geweest en constateerde al snel dat het een ongevaarlijke ontsteker was. Vinders van dergelijke projectielen worden verzocht altijd direct de politie te bellen zodat het projectiel niet onbeheerd achterblijft.

------------------------------------------ einde berichten ------------------------------------------------------

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --