Gemeente Coevorden

Transportbedrijf Nijhof-Wassink koopt twee voormalige Navo-loodsen van gemeente Coevorden

Transportbedrijf Nijhof-Wassink breidt z'n vestiging in het Coevorder havengebied, op het bedrijventerrein Europark, fors uit. Het bedrijf heeft hiervoor de twee naastgelegen voormalige Navo-hallen en het bijbehorende kadeterrein aangekocht. De werkgelegenheid binnen het bedrijf gaat erdoor van 51 naar ruim 60 fulltime arbeidsplaatsen.

Nijhof-Wassink vestigde zich in 2003 in Coevorden. Met de torenhoge, blank-stalen opslagsilo's is het bedrijf een opvallende verschijning in het havengebied. Het aantal medewerkers nam er in de afgelopen vijf jaren snel toe. Behalve chauffeurs en warehousemedewerkers kwamen er planners en administrateurs bij. Er werken nu 51 mensen. Enkele weken geleden heeft het bedrijf een nieuw kantoorgebouw in Coevorden in gebruik genomen. De vorige week aangekochte hallen wil Nijhof Wassink gebruiken voor opslag van verpakte grondstoffen, afkomstig uit Litouwen, Polen, Duitsland en Benelux. Ze worden per trein, vrachtwagen en de nabije toekomst mogelijk ook over water aangevoerd. Na 30 tot 60 dagen opslag gaan de grondstoffen los gestort, veelal in de vorm van korrels of poeders, in bulkvrachtwagens naar kunststoffabrieken in Noord-Duitsland en Noord-Nederland. De hallen worden binnenkort in de Nijhof Wassinkkleur (blauw) gespoten en gereed gemaakt voor gebruik. Het omliggende terrein wordt als één geheel met het bestaande terrein van Nijhof Wassink ingericht.

Bereikbaarheid over water en spoor Directeur Frans Schuitemaker is ingenomen met de ontwikkelingen: "Nijhof Wassink heeft destijds voor Coevorden gekozen vanwege de terminal en de bereikbaarheid over water en spoor. Dat heeft goed uitgepakt. De komende jaren zal onze groei verder doorzetten. Hiervoor hebben we met de twee aangekochte hallen voorlopig genoeg ruimte. Maar het is niet uitgesloten dat in de verdere toekomst meer nodig is. De Europese prognoses over de vervoersstromen van kunststofgrondstoffen laten in ieder geval een sterke toename zien, vooral vanuit Polen en het Midden-Oosten."