Politie Groningen

Woensdag 15 oktober 2008

Provincie Groningen, 15-10-2008

Aduard: twee gewonden bij verkeersongeval Friesestraatweg

Bij een verkeersongeval op de Friesestraatweg zijn dinsdagochtend twee gewonden gevallen. Een 51-jarige automobilist uit Noordhorn merkte te laat een file op. Hij botste vervolgens tegen de achterzijde van de auto van een 56-jarige vrouw uit Oldekerk. Haar auto werd hierdoor op de verkeerde weghelft geduwd. Daar schampte de Oldekerkse een tegemoetkomende auto. Ook schampte ze nog twee autos die in de file stil stonden. Uiteindelijk belandde de vrouw met haar wagen in de sloot. Zij moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. Ook een passagier, die bij de Noordhorner in de auto zat, raakte gewond. Beide slachtoffers werden met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een analyse van het ongeval gemaakt.

Groningen: aanrijding met drank

De politie heeft dinsdagochtend een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer had op het Damsterdiep een aanrijding gehad met een andere auto. Tijdens de blaastest bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest werd vastgesteld dat de verdachte 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam vervolgens zijn rijbewijs in. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: vrouw geschept door auto

Een 20-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagmiddag bij een verkeersongeval op de Stationsweg met de schrik vrij gekomen. De vrouw verleende met haar fiets geen voorrang aan een 22-jarige automobilist uit Kollum. Zij werd vervolgens geschept door de auto en kwam vervolgens op het wegdek terecht. Ondanks de forse klap bleek de Stadjer geen noemenswaardig letsel te hebben. De politieagenten brachten de vrouw na medisch onderzoek op de plek van het ongeval naar huis. DE fiets bleek zwaar beschadigd te zijn. De auto werd afgesleept door een bergingsbedrijf.

Groningen: twee gewonden bij aanrijding

Bij een verkeersongeval op de kruising Friesestraatweg met de Gaaikemadijk zijn vrijdagmiddag twee gewonden gevallen. Een 37-jarige automobiliste uit Den Ham stond op de kruising voorgesorteerd stil en wilde linksaf slaan. Een 48-jarige automobilist uit Niekerk zag dit te laat en botste achterop de auto van de vrouw. Door de klap raakten de Niekerker en een 73-jarige plaatsgenoot gewond. Zij werden voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen werden door een bergingsbedrijf afgesleept.

Wirdum: vrouw valt van ladder

Aan de Bolhuislaan raakte dinsdagmiddag een 40-jarige bewoonster van Wirdum ernstig gewond. De vrouw was bezig om appels uit een boom te schudden. Hierbij stond ze op een ladder, die vermoedelijk niet goed stond. De vrouw viel vervolgens met de ladder om. Zij liep hierdoor beenletsel op. De vrouw moest naar een ziekenhuis in Groningen worden gebracht.

Leek: botsing op rotonde

Op de rotonde van de Midwolderweg raakte een 44-jarige inwoner van Tolbert dinsdagmiddag gewond. De man werd met zijn auto aangereden door een 31-jarige automobilist uit Groningen die de Tolberter over het hoofd zag. De man uit Tolbert liep door het ongeval rug- en nekletsel op. Hij werd door de brandweer uit zijn auto geknipt en vervolgens overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De autos werden weggesleept.

Marum: controle langs de A7

De politie heeft dinsdag langs de A7 ter hoogte van Marum een controle gehouden. Diverse bestuurders werden gecontroleerd. Aan acht automobilisten werd een boete uitgereikt voor mobiel bellen, geen autopapieren bij zich hebben, technische gebreken aan de auto, geen geldig rijbewijs en het geven van rijles zonder instructeurbewijs. Alle deelnemers krijgen een bekeuring toegestuurd.

Bedum: te hard gereden

Op de Eemshavenweg heeft de politie dinsdagnacht een 61-jarige inwoner van Middelstum van de weg gehaald. De man reed met een snelheid van 171 kilometer per uur over de Eemshavenweg, waar 100 kilometer per uur is toegestaan. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren. Hem staat een stevige boete te wachten.

Noordwolde: zonder rijbewijs van de weg geraakt

Op de Noordwolderweg raakte dinsdagnacht een 18-jarige man uit Groningen met de auto van de weg. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en hij kwam in een sloot tot stilstand. De man wist samen met zijn passagier uit de auto te klauteren. De Stadjer bleek zonder toestemming de auto van zijn vader te hebben meegenomen. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. Bovendien had de jongeman alcohol gedronken. Bij de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 0.7 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de Stadjer wordt proces verbaal opgemaakt. De auto moest uit de sloot worden getakeld.

Noordbroek: onder invloed van alcohol

Op de Sappemeersterweg in Noordbroek heeft de politie dinsdagnacht een 59-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man reed in zijn auto over de Scheemderweg. Toen de verdachte een stopteken kreeg negeerde hij deze enige keren. Ook reageerde de man niet op de geluidssignalen van de politie. Ter hoogte van zijn woning zette de man zijn auto tot stilstand. Aan het bureau blies de man op de alcoholtest. Dit resulteerde in een promillage van 1.5 promille. Het rijbewijs, dat reeds ongeldig bleek te zijn, werd ingenomen. De man krijgt een stevige boete.

Stadskanaal/Oude Pekela: snelheidscontrole

Op de Burgemeester Snaterlaan in Oude Pekela en de Oosterstraat in Stadskanaal heeft de politie dinsdag een controle op snelheid gedaan. Er werden ruim duizend bestuurder gecontroleerd. In Pekela kregen 35 bestuurders een boete en in Stadskanaal overkwam dat 119 bestuurders. De toegestane snelheid bedroeg 50 kilometer per uur en de hoogst gemeten snelheid was 82 kilometer per uur.

Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op twee locaties een snelheidscontrole gehouden.

Paterswoldseweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 335, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Sontweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 698, aantal overtredingen: 85, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.