Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle in finale voor Jong Lokaal Bokaal

Wij maken kans op de Jong Lokaal Bokaal, de prijs voor gemeenten die jongeren laten meedoen, meedenken en meebeslissen. Een deskundige jury koos ons samen met de gemeenten Borsele en Den Haag als finalist voor deze prijs.

Wij maken kans op de Jong Lokaal Bokaal, de prijs voor gemeenten die jongeren laten meedoen, meedenken en meebeslissen. Een deskundige jury koos ons samen met de gemeenten Borsele en Den Haag als finalist voor deze prijs. De Jong Lokaal Bokaal is in het leven geroepen door de Nationale Jeugdraad en de minister voor Jeugd en Gezin. Op 20 november reikt minister Rouvoet de prijs uit.

In het oog springende punten voor ons zijn de jeugdraad met raadsgriffier en onze ambitieuze jeugdagenda. Borsele is op basis van het bijzondere inspraakmechanisme voor jongeren in de gemeente geselecteerd. De jeugdraad van Borsele is erg actief en wordt serieus genomen door de gemeente. Den Haag weet jongeren en gemeente op een aansprekende manier dichter bij elkaar te brengen via een enthousiaste groep jongerenambassadeurs.

De dag dat minister Rouvoet de prijs uitreikt, is ook de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Gemeenten krijgen op deze dag ook de mogelijkheid om ideeën en best-practices over jongerenparticipatie en jeugdbeleid met elkaar uit te wisselen.

Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.jeugdraad.nl/ of http://www.jonglokaalbokaal.nl/.