Gemeente Teylingen


Groenverbeterplan Voorhout ter inzage

15 oktober 2008

PERSBERICHT 13 oktober 2008 - De gemeente Teylingen heeft het Groenverbeterplan Voorhout aangepast na alle opmerkingen van omwonenden. Van woensdag 15 oktober tot en met dinsdag 28 oktober 2008 ligt het Groenverbeterplan Voorhout ter inzage in het gemeentekantoor in Sassenheim en is het in te zien op deze. Iedereen kan zijn opmerkingen doorgeven via het speciaal daarvoor bestemde formulier op de website of per brief.

Ontwerpen aangepast op wensen

Als onderdeel van het Groenverbeterplan zijn de ontwerpen aangepast op de wensen van de omwonenden. Deze wensen zijn per brief en via de informatieavonden binnen gekomen bij de gemeente. De plannen betreffen de volgende locaties in Voorhout:

* Oosthoutplein

* Bieslookpad/Marjoleinzoom

* Peperzoom/Safraanweg/Kruidenschans

* Kruidenschans/Tijmhof

* Dragonweg/Kruidenschans

* Distelweg

* Kerkzicht

* Bielzenbakken op diverse locaties

Oosthoutplein

Het Oosthoutplein krijgt een groene uitstraling door het aanbrengen van bomen, hagen en sierheesters. Ook is besloten de zitgelegenheden aan te passen.

Waterbeleving

Veel hoge heesters ontnemen het zicht op watergangen en vijverpartijen. Om meer waterbeleving te krijgen, worden in de onderstaande straten de aanwezige hoge heesters vervangen door lage sierheesters, vaste planten en gazon. Het gaat om Bieslookpad, Marjoleinzoom, Peperzoom, Safraanweg, Kruidenschans, Tijmhof, Dragonweg, Distelweg en Kroeskarperlaan.

Bielzenbakken

In het verleden is in Voorhout veel gebruik gemaakt van oude spoorbielzen als inrichting van de openbare ruimte. Een groot aantal is versleten en worden vervangen door een betonnen rand. Ook worden er een aantal verwijderd. De planten in de bakken worden vervangen door lage heesters met meer kleur.

Inzien en opmerkingen

De plannen liggen vanaf woensdag 15 oktober tot en met 28 oktober ter inzage in het gemeentekantoor (Wilhelminalaan 25) in Sassenheim. Ook zijn de plannen vanaf 16 oktober in te zien bij het Groenverbeterplan.

Opmerkingen kunt u doorgeven via een formulier op de website of per brief. U kunt het sturen naar gemeente Teylingen, t.a.v. Ivo van der Lee, Postbus 149, 2215 ZJ in Voorhout. Voor meer informatie kunt u bellen met Ivo van der Lee, via 0252 - 783 300.