Gemeente Beuningen


Blaadjes vallen van de bomen: gebruik de bladkorven Zo langzaam aan begint het herfst te worden. De eerste bomen en struiken tonen hun herfstkleuren en her en der dwarrelen al wat bladeren van de bomen. De gemeente Beuningen wil u zeker laten genieten van de mooie herfstperiode, maar zal her en der toch ingrijpen om het verkeer niet al teveel hinder te laten ondervinden van het afgevallen blad. Daarom worden de volgende maatregelen genomen.

Bladkorven
Vanaf 16 oktober staan de bladkorven weer in de woonwijken. Hierin kunt u bladafval deponeren wat u opruimt in uw woonomgeving. Het maakt niet uit of het blad van gemeentebomen of eigen bomen afkomstig is. Als het maar boomblad is en geen ander afval. Haagknipsel, afgeknipte planten, grasmaaisel en overig tuinafval moet gewoon in de groene zak of bak. De korven worden in de week van 11 tot en met 15 december verwijderd.

Vegen wegen
Vanaf half november gaan we aan de slag om het blad op te ruimen. Met veegwagens en medewerkers met bladblazers worden wegen, fietspaden en gazons opgeruimd. Het streven is dat de gemeente `schoon' is voor de kerst. Of dit werkelijk lukt, is afhankelijk van de vorstperiode. Als de bladeren vastvriezen aan de weg, kunnen we ze tijdelijk niet opruimen en ligt het werk stil.