Provincie Groningen

ondernemerschap Congres voor studenten over innovatie en ondernemerschap 15 oktober 2008

De provincie Groningen organiseert in een unieke samenwerking met de stichting Jonge Honden een congres over innovatie en ondernemerschap. Dit gebeurt donderdag 16 oktober vanaf 16.00 uur in conferentiezaal de Appel aan de Hanzehogeschool. Er worden onder andere interessante workshops georganiseerd. Daarnaast komen studenten en gevestigde ondernemers met elkaar in contact tijdens de verschillende netwerkmomenten.

De provincie Groningen is initiatiefnemer van het netwerk dat ondernemerschap in onze provincie stimuleert. Dit gebeurt met name via stakeholdersbijeenkomsten waar potentiële, startende en gevestigde ondernemers met elkaar in contact komen. Ook treffen ondernemers elkaar op het digitale netwerk www.groninc.nl. Een van de initiatieven die vanuit het netwerk ondernemerschap ontstaan is, is het microkrediet voor mbo-scholieren.

Stichting Jonge Honden heeft als doel het stimuleren van jong ondernemerschap. Deze stichting richt zich op studenten met een eigen onderneming of de wil om een onderneming te starten.

15 oktober 2008