Gemeente Vlaardingen


Herfstles

14 oktober 2008

Het is weer herfst !

herfstles1

Dat de seizoenen elkaar afwisselen leren de kinderen op de basisschool al in de eerste groepen. Dat nu de herfst is aangebroken kun je op vrijwel iedere school zien. Spinnenwebben voor de ramen en uiteraard een herfsttafel. Maar waar beleef je de herfst beter dan buiten?

herfstles2

En dan natuurlijk in de Vlaardingse parken: zoals het eeuwenoude Hof of in de Broekpolder. Je vindt momenteel de meeste soorten bomen in schitterende herfsttooi.

herfstles3

Als je goed zoekt kun je beukennootjes, dennenappels, eikeltjes, hazelnoten en zelfs walnoten rapen. Je vindt pissebedden, duizendpoten en andere griezels.Je kunt er naar hartelust met bladeren gooien!

herfstles4

Daarom trekken 64 groepen met in totaal 1411 kleuters er met hun juffen en ouders de komende weken op uit om onder leiding van Natuur- en Milieu Educatie van de gemeente Vlaardingen de herfst te ontdekken en te beleven.

herfstles5

Welkom geheten door een educatief medewerker gaan ze met zon 60 leerlingen tegelijk in kleine groepjes aan de slag. Overal hangen en staan opdrachten in het park en de kinderen werken ze in een uur bijna allemaal af. Na afloop weten ze dan echt wat herfst betekent!

herfstles6

Voor de kinderen een belevenis en de ouders genieten net zo hard mee. De lessen gaan door tot woensdag 12 november.

Het centrum voor Natuur- en Milieu Educatie bevindt zich aan de Hofsingel 82-84. Telefoon 010 2484515.