Provincie Utrecht

Provincie Utrecht en Connexxion presenteren bus-nieuwe stijl

15-10-2008 -

Nieuw in Nederland: actuele informatie over bus + trein

Onder het toeziend oog van gedeputeerde Ekkers van de provincie Utrecht is op 14 oktober de eerste van in totaal 200 gloednieuwe bussen van Connexxion gepresenteerd. De provincie Utrecht - opdrachtgever van Connexxion - en het vervoerbedrijf hebben daarmee een primeur, want in deze nieuwe bussen krijgen reizigers actuele informatie over de overstap van bus naar trein. Het is voor het eerst in Nederland dat deze informatie in het openbaar vervoer wordt aangeboden.

Afbeelding: bus2 De bussen voldoen allemaal aan de EEV-milieu-eis (Enhanced Environmentally friendly Vehicle). Deze milieu-eis gaat nog een stap verder dan Euro 5, die pas oktober 2009 van kracht wordt, en onderstreept daarmee dat Connexxion op de meest verantwoorde wijze de reizigers wil vervoeren. Deze bussen gaan rijden in de provincie Utrecht en vervangen vanaf 14 december 2008 de huidige SVN-bussen in het oosten, de BBA-bussen in het noordwesten en de Connexxion-bussen in het overige deel van de Utrechtse provincie. In het huidige `Connexxion' deel van de provincie zullen de nieuwe bussen vanaf vandaag al geleidelijk gaan rijden. Alle bussen zijn herkenbaar aan de huisstijl van Connexxion, terwijl ook het logo van de provincie Utrecht de voertuigen siert.

In de bussen zelf is het gemak voor de reizigers verder vergroot. Zo zijn ze bijna allen uitgerust met airco. In alle bussen zitten bovendien tft-schermen die actuele reisinformatie verschaffen en bij NS-stations de eerstvolgende drie vertrekkende treinen aangeven.

Social seats voor senioren
De bussen zijn bovendien voorzien van vier social seats voor o.a. senioren, er is een elektrische rolstoelplank aanwezig en automatische halteafroep. Ook zijn in alle bussen camera's aanwezig. Voor reizigers in de spitsbussen tussen Amersfoort/Leusden en Utrecht De Uithof/Rijnsweerd worden Comfort Class bussen ingezet, waardoor de verleiding voor forensen nog groter wordt om de bus te verkiezen boven eigen vervoer.

Waar?
De 200 nieuwe en milieuvriendelijke bussen rijden verspreid over de provincie Utrecht. Hieronder vallen de gemeenten: Amersfoort, Abcoude, Breukelen, De Ronde Venen, Oudewater, Woerden, Montfoort, Lopik, Leusden, Bunschoten, Soest, Veenendaal, Utrechtse Heuvelrug, Rhenen, Renswoude, Woudenberg, Wijk bij Duurstede, Eemnes, Loenen en Baarn.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 3196