Gemeente Enkhuizen

Gemeente maakt geld vrij voor De Baanbreker

De gemeente Enkhuizen heeft het verzoek van Inloophuis de Baanbreker om subsidie gehonoreerd. De Baanbreker ontvangt een subsidie van maximaal 15.602 voor zowel het Inloophuis als voor het project Onopgemerkte Schatten. Bovendien heeft Enkhuizen bij de regiogemeenten het verzoek ingediend om ook een bijdrage leveren aan het tekort van de Baanbreker. Het Inloophuis en het project Onopgemerkte Schatten worden namelijk ook druk bezocht door mensen buiten Enkhuizen.

De Baanbreker is een centrum waar mensen met een psychische of verstandelijke handicap aan uiteenlopende activiteiten mee kunnen doen en bestaat al ruim 16 jaar Daarnaast lopen er bij de Baanbreker een aantal projecten waaronder het project Onopgemerkte Schatten. Dit project is bedoeld voor kunstenaars en toekomstig kunstenaars met een psychiatrische achtergrond uit West-Friesland. 'Onopgemerkte Schatten' biedt de kunstenaars in Enkhuizen een vaste werkplaats, een eigen winkel en expositieruimte. Het streven is om zoveel mogelijk kunst van kunstenaars met een GGZ-achtergrond naar buiten te brengen en integratie in de maatschappij te bevorderen. Het project draagt bij aan het verstevigen van de positie van deze specifieke groep kunstenaars in de maatschappij.

Door gewijzigde wetgeving dreigt de Baanbreker in financiële problemen te raken. Via een brief aan alle inwoners van Enkhuizen vragen zij voor een vast bedrag per jaar lid te worden van Vrienden van de Baanbreker. Op de website www.inloophuisdebaanbreker.nl kunt u nalezen hoe u Vriend van de Baanbreker kunt worden of op welk bankrekeningnummer u een donatie kunt doen.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl