Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden en Algemeen Maatschappelijk Werk organiseren bijeenkomst over werken met kinderen van 0 tot 4 jaar

Van kinderfysiotherapie bij drukke kinderen tot het nut van spelen, beroepskrachten die werken met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar hebben keuze uit de meest uiteenlopende workshops tijdens een bijeenkomst op woensdag 15 oktober. De middag wordt georganiseerd door Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden in opdracht van de gemeente Coevorden. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom bij de bijeenkomst. De bijeenkomst wordt gehouden in Hotel Talens (Sallandsestraat 51 in Coevorden) en begint om 13.00 uur.

Anders denken en doen is één van de actiepunten in de `Visie op de jeugd 2008-2012' van de gemeente Coevorden. Soms moeten professionals die werken met kinderen hun verantwoordelijkheden en afspraken kunnen loslaten ten behoeve van ouders en kind. Ook moeten beroepskrachten kritisch kijken naar de inzet van beschikbare middelen. Dit alles met als doel om de ontwikkeling van het kind (en de ouders) zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Om beroepskrachten hierbij te helpen, houden de gemeente Coevorden en het Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden een bijeenkomst waar professionals diverse workshops rondom het thema `Anders denken en doen' kunnen volgen.

Programma
13.00 uur Ontvangst met koffie/thee en inschrijving workshops. 13.30 uur Welkom door middagvoorzittter Annelies Möhlmann, directeur Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden. Opening van de middag door wethouder Truus Pot.
13.45 uur Inleiding verzorgd door de IJsselgroep met als titel `Wat er ook speelt, laat het vooral de kinderen zijn!' 14.00 uur Eerste ronde workshops. 15.00 uur Pauze.
15.30 uur Tweede ronde workshops. 16.30 uur Afsluiting en napraten met hapje en drankje.