Gemeente Wassenaar

Laatste mogelijkheid indienen aanvraag voor tegemoetkoming chronisch zieken, gehandicapten en ouderen
De gemeente Wassenaar heeft een regeling vastgesteld op grond waarvan chronisch zieken, gehandicapten en ouderen met een minimuminkomen een financiële bijdrage kunnen krijgen. Deze bijdrage is bedoeld als een tegemoetkoming in de verborgen kosten die te maken hebben met ziekte, handicap of ouderdom. Dit zijn kosten die vaak moeilijk aantoonbaar zijn, maar die het leven voor deze personen duurder maken. De bijdrage is 200,00 per gezinslid dat behoort tot de doelgroep.

Tot uiterlijk 31 december 2008 bestaat nog de mogelijkheid een aanvraag in te dienen voor de tegemoetkoming voor 2008. Aanvragen die ná deze datum worden ontvangen, worden niet meer toegekend.

Voor wie is de regeling?
De regeling is bedoeld voor huishoudens met een minimuminkomen waarin één of meerdere personen lijden aan een chronische ziekte, gehandicapt zijn of ouder dan 65 jaar zijn. Verder gelden er voorwaarden ten aanzien van het vermogen. Uw vermogen mag niet hoger zijn dan 5.325,- voor een alleenstaande en 10.650,- voor een alleenstaande ouder of echtpaar.
Tot de doelgroep wordt gerekend de persoon:
- die op het moment van aanvragen 65 jaar of ouder is;
- die in 2007 gebruik heeft gemaakt van een WMO-voorziening, met uitzondering van niet duurzame huishoudelijke hulp;
- die een WAO of WIA uitkering ontvangt op basis van 80-100% arbeidsongeschiktheid;

- die in 2007 aan de hand van de definitieve aanslag van de belastingdienst kan aantonen dat gebruik mocht worden gemaakt van de vaste aftrek voor uitgaven wegens chronische ziekte:
- die in 2007 aan de hand van de definitieve aanslag van de belastingdienst kan aantonen dat uitgaven voor ziektekosten hoger zijn dan de van toepassing zijnde drempel.

Hoe kunt u een bijdrage aanvragen?
U kunt een aanvraagformulier ophalen bij het gemeentekantoor of hier downloaden op. Het ingevulde aanvraagformulier levert u samen met de gevraagde bewijsstukken in bij de afdeling Primair Proces, Johan de Wittstraat 45. Dit kan op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur.

Informatie
Voor nadere informatie kunt u terecht bij de afdeling Primair Proces, op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur. U kunt ook bellen op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur. Het telefoonnummer is 070-5122329.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl