Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg , 15-10-2008

Twee Tilburgse broers aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag twee Tilburgers gearresteerd, broers van 27 en 29 jaar ter zake huiselijk geweld. Zij worden verdacht van het mishandelen van een 29-jarige Tilburgse. Zij is de vriendin van de oudste verdachte. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Het slachtoffer verklaarde dat zij bij haar schoonouders in woont in de wijk Hasselt. Ook de broer van haar vriend woont daar.
Gisterenmiddag waren haar vriend, die een alcoholprobleem heeft volgens haar, en zijn broer bier gaan drinken. Ook draaiden ze harde muziek. Uiteindelijk stopten ze daarmee omdat hun ouders mogelijk thuis zouden komen. Boven kregen het slachtoffer en haar vriend ruzie omdat ze niet snel genoeg naar boven liep. Volgens de aangifte sloeg hij haar met de vlakke hand in het gezicht. Het slachtoffer opende daarop het raam en riep heel hard: "help politie". Haar vriend sloot het raam. Door het lawaai was ook zijn broer boven gekomen. Hierop werd ze door beide mannen uitgescholden, bespuugd en geslagen. Ze hield een dikke lip over aan de mishandeling. Ook deed haar
neusbeentje pijn. Ze vluchtte uit de woning en rende naar het
politieteam Wilhelminapark waar ze melding deed. Hierop werden de verdachten direct aangehouden.

Winkeldief steelt aftershave

TILBURG: Een 34-jarige Tilburger is dinsdagmiddag in een winkel aan de Trouwlaan betrapt op winkeldiefstal. Een medewerkster van de zaak zag dat een klant de verpakking van een Adidas geschenkdoos open maakte en daaruit een flesje aftershave nam en in zijn jas stopte. De aftershave heeft een verkoopwaarde van 6,29 euro. Hij heeft een AU-dagvaarding gekregen.

TILBURG: Ook bij een warenhuis aan de Heuvelstraat is gistermiddag een winkeldievegge betrapt. Een 16-jarig meisje uit Tilburg had een vrijwel complete kledingset gestolen. Een van de medewerkers zag dat zij met enkele kledingstukken de kleedkamer ingang. Vervolgens hoorde het personeelslid dat de klant kennelijk de prijskaartjes en de weavers van de goederen aftrok. Ze hing één kledingstuk in het rek en liep daarna weg. Ze bleek in haar handtas een jurk, een trui, een crème, een shirt, een sjaal en een riem te hebben gestopt. De gestolen kleding heeft een verkoopwaarde van 170 euro.

Arrestatie na mishandeling 16-jarige jongen

TILBURG: de politie heeft dinsdagmorgen in zijn woning in Tilburg een 16-jarige jongen aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 15-jarige Tilburgse jongen. Het incident vond plaats op donderdag 9 oktober jl. omstreeks 19.30 uur op een hangplek aan het Koewachtpad. Het slachtoffer deed aangifte en verklaarde dat hij door de verdachte, een bekende van hem, was mishandeld. Volgens het slachtoffer was de verdachte boos op hem omdat die veronderstelde dat hij over hem geroddeld had. Hij had enkele kopstoten van hem gehad en was ook meerdere keren tegen zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer was na de mishandeling naar de huisartsenpost gegaan. Daar bleek dat hij een kneuzing had aan zijn neus. Ook had hij een grote bult op zijn hoofd. De verdachte is in verzekering gesteld.

Verdachte moet nog 7 dagen zitten

TILBURG: De politie op het bureau Noord heeft gistermiddag een 41-jarige Tilburger aangehouden omdat hij nog gesignaleerd stond in het opsporingsregister. Hij had nog een vonnis open staan van 140 euro of 7 dagen gijzeling. Hij kon niet betalen en is daarom ingesloten. Hij was naar het bureau gekomen om een verklaring af te leggen. Hij wordt namelijk er ook van verdacht dat hij de nieuwe vriend van zijn ex, een 42-jarige Tilburger, op 9 oktober jl. zou hebben mishandeld. Hij had tijdens een ruzie de aangever naar zijn keel gegrepen.

OISTERWIJK: Tijdens surveillance vannacht op het industrieterrein Kerkhoven is een 33-jarige man uit Amersfoort gecontroleerd die ook nog in het opsporingsregister bleek te staan. Hij had nog diverse boetes openstaan voor een totaal bedrag van 665 euro. De Amersfoorter heeft op het bureau de boetes betaald.

Veroorzaker ongeval rijdt door

TILBURG: Een 17-jarige Tilburgse scooterrijder is dinsdagavond omstreeks 22.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval, dat plaatsvond op de kruising van de Haskerlandstraat en het
Noordeloospad. De politie is nog op zoek naar de veroorzaker van het ongeval, die op zijn scooter is doorgereden en zijn identiteit dus niet bekend gemaakt heeft. De toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat een kuitbeen gebroken was. Ook was een enkel uit de kom en een teen gebroken. De veroorzaker zou op een oranjescooter hebben gereden.

Auteur
Willem van Hooijdonk